Aftermovie 2019

Citystage

Citystage is terug! In juli en september staan dansers, muzikanten en andere amateurkunstenaars voor de derde keer op het grootste podium van Groningen: de bruisende binnenstad!

Citystage is een initiatief van de Groninger City Club en VRIJDAG, Stichting Rumbling Earth en Plaza Danza. Samen willen we de binnenstad van Groningen beter toegankelijk maken voor amateurkunst. Door onze krachten te bundelen bieden we uiteenlopende amateurkunstenaars uit Stad & Provincie een podium. Groningen is een City of Talent en dat talent willen we graag laten zien aan de aan de binnenstadbezoeker!

Tijdens Citystage krijgen ervaren, maar ook beginnende podiumkunstenaars de kans om hun talent aan een breed publiek tonen. Tegelijkertijd zorgen de aansprekende en spetterende optredens voor meer levendigheid in de straten van Groningse binnenstad.

Citystage bestaat dit jaar uit verschillende edities met elk een eigen karakter: van livemuziek tot theater, van musical tot dans

Aftermovie 2019
Aftermovie 2018

Citystage presents

Kom swingkelen in de binnenstad van Groningen!

Rumbling Earth 

Op vrijdagavond 12 juli en zaterdag 13 juli laat Rumbling Earth de grond trillen in Groningen! Het festival biedt een plek voor talentvolle muzikale acts uit Groningen en omgeving. Een laagdrempelige plek om op te treden, letterlijk en figuurlijk, want ze doen het zonder podium. De binnenstad is het podium!

Baila Straat Dans Festival

Op zaterdag 7 september 2019 vindt de derde editie van BAILA plaats. Diverse dansscholen en dansgroepen actief in Groningen stad én omstreken presenteren zich aan het (winkelend) publiek door middel van dansdemonstraties, workshops aan het publiek en animaties!

BAILA 2019 wordt opgedragen aan Earl Blijd en zijn school Bao Trieu die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert!

Op een 12-tal buitenlocaties in de binnenstad van Groningen(zoals het Waagplein, Poeleplein en Herestraat) kun je genieten van de danskunsten, variërend van Argentijnse Tango tot Volksdansen, en van Salsa tot Stijldansen! De dansgroepen gaan van de ene naar de andere locatie, waardoor er een rondreizend circus ontstaat van diverse dans- en muziekstijlen! Als bezoeker word je verrast door de grote variëteit aan dansvormen die Groningen rijk is.

VRIJDAG citystage

Dansers, muzikanten, acteurs, street artists en zangers presenteren zichzelf op twee VRIJDAG podia in de binnenstad van Groningen. Het zijn ervaren amateurkunstenaars die van de schijnwerpers houden en daarmee voor extra levendigheid in de Groninger binnenstad zorgen. 

Heb je een vraag?

Verplicht veld