Zoom.jpg
Leer meer over nieuwe verdienmodellen en online lesgeven

Advies omtrent corona

Ben jij docent, dirigent, kunstenaar of organiseer je activiteiten? We bieden jou informatie over richtlijnen, protocollen, tips over repetities en voorbeelden van streamingsmogelijkheden!

Ben je op zoek naar de maatregelen die VRIJDAG zelf neemt? Klik dan hier!

Nieuws en regelingen

Ventilatie van gebouwen
Naast de ‘anderhalvemeter’ is goede ventilatie essentieel voor het tegengaan van de verspreiding van COVID-19. Maar wat is ‘goede ventilatie’? Maak op eerstehulpbijventilatie.nl eenvoudig een risicotaxatie met betrekking tot het aantal bezoekers.

Regels bij optredens
Hoe zit het ook alweer met de regels voor optredens. Er is een heel handig overzicht met links naar protocollen voor alle disciplines.

Koornetwerk Nederland 
Artikel: Gevolgen annulering kooractiviteiten door coronavirus.

Protocol voor de instrumentale amateursector van de KNMO (Versie 8-9-2020)
https://www.klankwijzer.nl/media/archief/klankwijzer_krant_week_37_2020.pdf

Een platform kiezen voor (live) videostreaming 
Van grote theaterproducenten tot kleine zelfstandige makers en van festivals tot intieme solo’s. Er wordt volop geëxperimenteerd met het online aanbieden van artistiek materiaal. Er zijn veel platforms waarop je als cultuurmaker kunt streamen en de mogelijkheden ervan zijn niet altijd duidelijk. DEN biedt je een inzicht en overzicht!

Digitaal lesgeven

Keuzehulp videobellen
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 13 veelgebruikte videobel-apps gekeken naar de belangrijkste privacyaspecten. Zij hebben hier een overzicht van gemaakt en op privacy-web.nl gepubliceerd. Bekijk de keuzehulp met info over onder andere Zoom, Whatsapp, Jit.si en Hangouts Meets.

ZOOM
Je kent vast Zoom al. We hebben een paar handige tips voor je op een rij gezet: werken met geluid, Zoom gebruiken als deelnemer, Zoom gebruiken als docent of dirigent, werken met Zoom tijdens een repetitie. Meer informatie over ZOOM

Zingen via Audacity
Hiermee kunnen koorleden vooraf iets inzingen en naar de dirigent opsturen. Via dit programma kan je alle stemmen onder elkaar zetten en afspelen alsof ze met elkaar zingen.

Facebook / YouTube
Hierbij is het mogelijk om een live uitzinding te organiseren (streaming). Benodigd voor YouTube: een geverifieerd YouTube account. LET OP! Iedereen kan met de link YouTube zien.

Benodigd voor Facebook: aparte groep op Facebook. Zorg ervoor dat alleen leden de inhoud kunnen zien. Facebook is alleen voor degene die in de groep zitten.

Voor koren

Vragen?

Mail ons! We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld