Leer meer over nieuwe verdienmodellen en online lesgeven

Advies omtrent corona

Ben jij docent, dirigent, kunstenaar of organiseer je activiteiten? We bieden jou informatie over richtlijnen, protocollen, tips over repetities en voorbeelden van streamingsmogelijkheden!

Ben je op zoek naar de maatregelen die VRIJDAG zelf neemt? Klik dan hier!

Nieuws en regelingen

Extra tegemoetkoming Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen roept culturele en natuurorganisaties op aanvragen in te blijven dienen. Het fonds heeft besloten om de richtlijnen tijdelijk te verruimen in de hoop meer aanvragen binnen te krijgen. Meer informatie

Lichtpuntje voor musici van jazz en wereldmuziek
Jazzmusici wereldwijd hebben het moeilijk in coronatijden. Nationaal Podiumplan is een mooi initiatief om de jazz- en wereldmuzieksector te ondersteunen.

Aanvullingen op derde steunpakket corona
Lees de belangrijkste aanpassingen van het derde algemene steunpakket m.b.t. de culturele en creatieve sector (27 oktober 2020)

Ventilatie van gebouwen
Naast de ‘anderhalvemeter’ is goede ventilatie essentieel voor het tegengaan van de verspreiding van COVID-19. Maar wat is ‘goede ventilatie’? Maak op eerstehulpbijventilatie.nl eenvoudig een risicotaxatie met betrekking tot het aantal bezoekers.

Werktuig PPO
Professionals in de culturele en creatieve sector kunnen een aanvraag doen bij het programma Permanente Professionele Ontwikkeling, ook wel Werktuig PPO genoemd. Werktuig PPO stimuleert de professionele ontwikkeling en de loopbaankansen van werkenden maar ook van werkzoekenden in de sector. Het betreft verschillende functies in dienst van culturele en creatieve organisaties, maar ook zelfstandigen die geregistreerd staan onder een van de bedrijfstakken van kunst, erfgoed, media of creatieve industrie.

Regels bij optredens
Hoe zit het ook alweer met de regels voor optredens. Er is een heel handig overzicht met links naar protocollen voor alle disciplines.

Koornetwerk Nederland 
Artikel: Gevolgen annulering kooractiviteiten door coronavirus.

Protocol voor de instrumentale amateursector van de KNMO
Bekijk het protocol

Een platform kiezen voor (live) videostreaming 
Van grote theaterproducenten tot kleine zelfstandige makers en van festivals tot intieme solo’s. Er wordt volop geëxperimenteerd met het online aanbieden van artistiek materiaal. Er zijn veel platforms waarop je als cultuurmaker kunt streamen en de mogelijkheden ervan zijn niet altijd duidelijk. DEN biedt je een inzicht en overzicht!

Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) Wat mag wel en niet voor cultuurparticipatie?
De basisregels en de 1,5 meter afstand blijven de norm. Op de site van het LKCA kan je de updates lezen die bedoeld zijn voor alle kunstbeoefenaars (toneelspelers, dansers en acteurs), hun professionals (dirigenten, regisseurs, choreografen) en bestuursleden van verenigingen. Bekijk de website.

Digitaal lesgeven

Keuzehulp videobellen
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 13 veelgebruikte videobel-apps gekeken naar de belangrijkste privacyaspecten. Zij hebben hier een overzicht van gemaakt en op privacy-web.nl gepubliceerd. Bekijk de keuzehulp met info over onder andere Zoom, Whatsapp, Jit.si en Hangouts Meets.

ZOOM
Je kent vast Zoom al. We hebben een paar handige tips voor je op een rij gezet: werken met geluid, Zoom gebruiken als deelnemer, Zoom gebruiken als docent of dirigent, werken met Zoom tijdens een repetitie. Meer informatie over ZOOM

Zingen via Audacity
Hiermee kunnen koorleden vooraf iets inzingen en naar de dirigent opsturen. Via dit programma kan je alle stemmen onder elkaar zetten en afspelen alsof ze met elkaar zingen.

Facebook / YouTube
Hierbij is het mogelijk om een live uitzinding te organiseren (streaming). Benodigd voor YouTube: een geverifieerd YouTube account. LET OP! Iedereen kan met de link YouTube zien.

Benodigd voor Facebook: aparte groep op Facebook. Zorg ervoor dat alleen leden de inhoud kunnen zien. Facebook is alleen voor degene die in de groep zitten.

Voor koren

Vragen?

Mail ons! We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld