DAK.jpg

Dag van de Amateurkunst (DAK)

Amateurkunstenaars op tournee in de provincie Groningen

Op 25 mei 2019 is het de Dag van de Amateurkunst (DAK). Een speciale dag om alle amateurkunstenaars in de provincie Groningen in het zonnetje te zetten. Tijdens de DAK rijden we met bussen vol amateurkunstenaars door de provincie Groningen. In diverse plaatsen verzorgen wij samen met verenigingen uit de betreffende gemeente een spetterend programma. Alle disciplines komen aan bod, zoals muziek, theater, dans, beeldende kunst, circus en poëzie.

Route 1

Winsum

Tussen 10:30  11:00 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit het Hogeland. Locatie: Regnerus Praediniusstraat (pleintje tegenover de bibliotheek).

Loppersum

Tussen 12:15  12:45 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Eemsdelta. De DAK in Loppersum sluit aan bij Lente in Loppersum. Locatie: Plein Hogestraat.

Appingedam

Tussen 13:30  14:00 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Eemdelta. De DAK in Appingedam sluit aan bij festival Terug naar het begin. Locatie: Muziekkoepel (naast de Nicolaïkerk).

Haren

Tussen 15:45 – 16:15 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Groningen. Locatie: Raadhuisplein.

Route 2

Hoogezand

Tussen 10:30 – 11:00 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Midden-Groningen. Locatie: Winkelcentrum de Hooge Meeren.

Veendam

Tussen 11:45 – 12:15 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Veendam. Locatie: Winkelcentrum Autorama.

Winschoten

Tussen 13:30 – 14:00 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Oldambt. De DAK in Winschoten sluit aan bij het open dag van het Kunstencentrum. Locatie: Cultuurhuis De Klinker.

Groningen

Tussen 15:15 – 15:45 uur zijn er optredens van diverse amateurkunstenaars uit gemeente Groningen. Locatie: Station Groningen.

Meedoen?

Wil jij ook een optreden verzorgen tijdens de Dag van de Amateurkunst?

VRIJDAG Advies

De Dag van de Amateurkunst wordt mogelijk gemaakt door VRIJDAG Advies. VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij ons terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of - bedenk het maar. Wij denken met je mee en samen zoeken we een antwoord of oplossing. Subsidie, podium of gratis advies? Wij helpen je verder!

Foto: Marije Louise tijdens CityStage 2018

Heb je een vraag?

Verplicht veld