VidB nieuws.jpg (2)
14 sep 2020

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur? Jazeker!

Eens in de zoveel tijd leer je ze kennen: kinderen met een onstuitbare gedrevenheid om te leren, om meer te weten, om te groeien en te ontwikkelen.
07 sep 2020

Zomer in Ten Boer

Ten Boer en de omliggende dorpen stonden deze zomer bol van leuke activiteiten voor kinderen en jongeren. Er was een breed aanbod van zowel sportieve als creatieve activiteiten.
24 aug 2020

De Wijk De Wereld is in Beijum

De Wijk De Wereld is in Beijum! Onder leiding van ervaren theatermakers maken bewoners een voorstelling in en over de wijk, te zien in de Stadsschouwburg.
19 aug 2020

Het eerste cultuurcafé van Beijum is een feit

Op 2 juli werd in het Trefpunt het eerste Cultuurcafé gehouden, georganiseerd door Kitty Boon, cultuurcoach van VRIJDAG in de Buurt.
29 jun 2020

Ontmoetstation Oosterparkwijk

Onze cultuurcoach voor nieuwkomers in de stad, Ahmad Abdulwahab, bedacht een sprankelend plan om een ontmoetstation te bouwen op een centrale plek in de Oosterparkwijk.
23 jun 2020

De Bonte Zomer van VRIJDAG in de Buurt

Kunst en cultuur stonden deze zomer centraal! Als onderdeel van de Onvergetelijk Zomer van 2020 organiseerde VRIJDAG in de Buurt de Bonte Zomer in Selwerd en de Korrewegwijk/De Hoogte.
08 jun 2020

VRIJDAG in de Buurt, ook bij jou thuis!

Deel jouw dansmoves, kunstwerken, zangkwaliteiten of andere creaties met foto's en/of (liggende) video's en zet ze op de Facebook groepspagina van jouw wijk.
20 apr 2020

Kinder Dromen durven doen

Ook in deze tijd wordt er niet stilgezeten. Kinderdromen durven doen gaat tasjes uitdelen. De tasjes zitten vol met spullen om de kinderen op een creatieve manier bezig te houden.
16 mrt 2020

Het eerste Cultuurcafé in Selwerd

Vorige week woensdagavond organiseerde cultuurcoach Lucas Winkel een Cultuurcafé in Selwerd. In Wijkrestaurant De Duindoorn werd onder het genot van een hapje en een drankje gepraat over kunst en cultuur in de wijk.
16 feb 2020

Wijkfeest Selwerd

VRIJDAG in de Buurt was aanwezig op het wijkfeest in Selwerd met workshops, dansen en muziek!
16 feb 2020

Jeugd theaterlessen in de Hoogte

De theaterlessen worden op donderdagmiddag gegeven in het Cortinghuis. In een reeks van zes lessen wordt de fantasie van de kinderen gebruikt om samen de mooiste, spannendste en grappigste scenes en beelden maken.
14 feb 2020

Theaterlessen Wijktheatergroep Goed Begin

Philippien: “Elke maandagavond loop ik even het hoekje om naar het Floreshuis om met dit vrolijke gezelschap te werken aan diverse toneeloefeningen en scenes.
13 feb 2020

Wegens het coronavirus wordt deze voorstelling tot nader order afgelast.

Op 21 maart, de eerste lentedag, vindt ‘De Wijksnoeperij’ plaats. Dit is een cultureel ‘snoepreisje’ langs diverse korte acts die door buurtbewoners zijn gemaakt.
12 feb 2020

Dansen in Selwerd

De dames krijgen nu elke woensdag les van Irma Pastoor in Sonde2000 en genieten hier enorm van!
01 feb 2020

Dansgroep Mous

Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk dansen onder de bezielende leiding van choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Een deel van de groep heeft al danservaring, een deel niet of nauwelijks.
30 jan 2020

Expositie Korrewegwijk en de Hoogte

In de Korrewegwijk en de Hoogte wonen veel kunstenaars. Een groepje creatieve wijkbewoners wil graag een expositie mogelijk maken in de Korrewegwijk. In samenwerking met de cultuurcoach wordt er hard gewerkt om dit te realiseren.
29 jan 2020

Cultuurcafé Oosterparkwijk

Op woensdagavond 29 januari was het eerste Cultuurcafé in café Bie de Buuf. Een enthousiast groep mensen kwam bij elkaar om te praten over kunst en cultuur in de Oosterparkwijk. Aan ideeën in de Oosterparkwijk geen gebrek!
05 jan 2020

MAAKLAbGro in Selwerd

Sinds de herfstvakantie 2019 is het MAAKLAbGro elke woensdag en vrijdagmiddag te vinden in Selwerd. Bij het MAAKLAb kunnen jongeren kennis maken met techniek en de verbinding met kunst.
01 dec 2019

Meezingcafé Korrewegwijk

Samen zingen in de Korrewegwijk, zing je mee? Elke tweede vrijdag van de maand wordt er in de Hamrikheem een meezingcafé georganiseerd. Jong en oud komt samen om in ongedwongen sfeer te zingen, van smartlap tot Rolling Stones. Entree GRATIS!
01 nov 2019

Nettelboschje prullenbakken Selwerd

Op 6 november 2019 sloot VRIJDAG in de buurt aan bij het Sunny Selwerd project: Maak het Nettelboschje mooi!
01 mei 2019

Vreedzamelied Lewenborg

Op 15 mei 2019 vond een bijzondere première plaats in Lewenborg. Drie basisscholen uit de wijk presenteerden in wijkcentrum Het Dok het Vreedzame Lied.
01 jan 0001

Challenge #Doe_iets!

Karam woont in Selwerd en studeert af aan de Popacademie in Leeuwarden. Hij is de challenge #Doe_iets begonnen! Kijk hier wat hier voor gaafs uit gekomen is!
Heb je een vraag?

Verplicht veld