onvergetelijke zomer.jpg

De Bonte Zomer van VRIJDAG in de Buurt

Het programma

Benieuwd naar de workshops? Check de website van jouw wijk voor het programma!

Ontdek tijdens het Bonte Zomerprogramma wat jij leuk vindt! Speel theater alsof je leven ervan af hangt, zing je schor, jam je suf, dans de sterren van de hemel, creëer als een echte kunstenaar, timmer de buren wakker, jongleer het dak eraf; samen maken we er een onvergetelijke, Bonte Zomer van!

We hoeven deze zomer niet stil te zitten want Selwerd en de Korrewegwijk stromen vol met kunst en cultuur! Als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer van 2020 organiseert VRIJDAG in de Buurt de Bonte Zomer. In de hele zomervakantie kun je meedoen met allerlei creatieve workshops. Zo staat het MAAKlab in de wijken, komt Circus Santelli een paar dagen langs en is het Houten Huis ook van de partij!

Ben je tussen de 4-12 jaar en wil je ontdekken wat je leuk vindt? Doe mee! Deelname is GRATIS en je hoeft je niet aan te melden!

Locatie
Korrewegwijk/De Hoogte:
Edanz
Van Oldenbarneveltlaan 6
9716 EJ, Groningen

Selwerd:
De Fontein
Eikenlaan 255
9741 EZ Groningen

Onderaan deze pagina staan alle workshops. Ben je nieuwsgierig? Houd dan de website van Selwerd en de Korrewegwijk in de gaten voor het up to date en volledige programma. 

Heb je vragen over de Bonte Zomer neem dan contact op met de cultuurcoach van Selwerd of de cultuurcoach van de Korrewegwijk/De Hoogte.

Docenten en workshops

Maak je eigen hut in het MaakLab 
Bij het MaakLab bouw je met hout en allerlei andere materialen je de gaafste dingen! Die vier uren vliegen voorbij! 

Jeugdcircus Santelli  
Oefenen om circusartiest te worden en ook nog een voorstelling zien van een pro! We gaan jongleren, koordlopen en maken natuurlijk ook acrobatische toeren. Al heel snel leer je iets waar je jezelf mee kunt verbazen. 

Houten Huis - Het nieuwe niet-normale normaal journaal 
Houd jij van de camera en van presenteren en heb je altijd al een eigen journaal willen maken? We maken in één middag een nieuwsitem waarin jullie bepalen hoe “het nieuwe normaaleruit moet komen te zien. Als je meedoet dan kun je samen gratis naar de voorstellingBlinde Vlek’ van Het Houten Huis in De Oosterpoort in Groningen! 

Streetdance, Hiphop, Afro, Dancehall en nog veel meer!  
Daag jezelf uit om nieuwe dingen te leren door mee te doen met de danslessen. Kan niet bestaat niet en waar een wil is is een weg! 

Singer-songwriter 
Heb jij een favoriete artiest? Een nummer dat je heel leuk vindt? Tijdens deze workshop schrijf je jouw eigen nummer! 

Maak theater! 
We gaan op ontdekkingstocht, gebruiken onze fantasie en creëren onze eigen wereld. En ineens hebben we theater gemaakt! 

Speel je mee?  
Kun jij lopen als een giraffe? Of praten als een opa? Kom dan meedoen en laat door beweging en spel zien wat je kan! 

Musical 
Wil je leren dansen als de grootste musical en filmsterren? Bezoek dan de lessen musicaldans! Hakanu Matata 🦁 

Zingen met Karamba! 
Leer nieuwe zangstijlen met mooie opdrachten! Je leert je stem goed te controleren en krijgt verschillende zangskills aangereikt; klassiek, jazz en Arabisch. We maken beats en ritmes en combineren die met de zang. 

Zingen en body percussion 
Vind je het leuk om samen muziek te maken en te zingen? Weleens gehoord van body percussion? Ooit zelf een liedje geschreven? We beginnen en eindigen elke workshop met een zelfgemaakt energizer! 

Theater Pannekoek 
Wij spelen een avontuurlijke, interactieve en muzikale voorstelling en geven na afloop een leuke en creatieve theaterworkshop waarin we een liedje uit de voorstelling zingen en dansen. Je mag de handpoppen uitproberen, we spelen een theaterspelletje en doen nog veel meer... 

Toffe recycle kunstwerkjes 
We gaan knutselen en iets nieuws maken van spulletjes die je anders weg zou gooien. Wist je dat je keukenpapier in iets magisch kunt veranderen? En dat je met piepschuimbakjes van de snackbar kunt etsen? Kom het uitproberen!

Maak je eigen stoffen feestslinger! 
We knippen, verven, minizeefdrukken, naaien, strijken, voegen wat bling toe en tadaa!; jouw eigen feestslinger die je mee naar huis mag nemen. Je mag ook stof van jezelf meenemen die stuk mag natuurlijk.

Games of life 
Hoe zou het leven eruitzien als het een game was?  En wat nou als je toch jouw droomvakantie kan maken? Al spelend ontdekken we samen hoe de wereld er ook anders uit kan zien.

Spelen op het plein 
Op het plein spelen we ons eigen theater, met wat we zien en wat er is. Wat je nodig hebt? Je fantasie! 

Zingen en swingen op muziek 
Kom jij zingen & swingen op muziek? We gaan liedjes zingen, dansen en muziek maken met instrumentjes. En natuurlijk vooral veel plezier maken! 

Gave klanken 
In deze workshop maak je kennis met instrumenten zoals klankschalen, gong en andere instrumenten met bijzondere klanken. Probeer, ontdek en maak muziek! 

Stencil art 
Een prachtige moderne streetart stijl die gebruikt wordt door kunstenaars zoals Banksy en Le Rat (uit Parijs) Een laag over laag techniek die erg kleurrijk en explosief van vorm is . De deelnemers maken hun eigen streetart werkje op een groot paneel die ze ook mee naar huis kunnen nemen . 

HIP HOP feestje 
Heb jij altijd al een leuke Hip Hop dans willen doen? En tegelijkertijd feesten en plezier hebben? Kom dan bij deze workshop! Want hier gaan wij het allerleukste feestje maken door met z'n allen een choreografie te dansen en cirkels te creëren waarbij iedereen zijn eigen moves/skills mag laten zien. De muziek heeft de sfeer van een feest met daarbij Hip Hop muziek van vroeger en nu! 

Making fun while doing Hiphop 
Leer hier de vetste Hiphop moves!  

 

 

 

 

 

 

Heb je een vraag?

Verplicht veld