Header-nieuws.jpg

Nieuws

Via onze tweewekelijkse nieuwsbrief Vraag het aan VRIJDAG! houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het culturele veld. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of voeg je eigen nieuws toe via advies@bijvrijdag.nl.

Week 15

Themarondleiding: de straat op!
Ook het Centrum Beeldende Kunst (CBK) staat in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht stil bij vrouwen, vrouwenrechten en vrijheid in verschillende tijden. Tijdens een wandeling onder leiding van Margriet Diertens doorkruis je de binnenstad, bekijk je bekende, maar vooral ook mindere bekende kunstwerken, zoals Beeld voor de Vishoek van Anne Wenzel en hoor je prachtige verhalen over sterke vrouwen. Loop je mee?

Kunstbende Groningen
Afgelopen zaterdag 6 april stonden zo'n 60 jongeren uit de provincie Groningen met hun zelfgemaakte werk of act op het podium van de Groningse voorronde van de Kunstbende. Er waren bijna 50 acts te zien, verdeeld over de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. Achttien jongeren wonnen het talentontwikkelingstraject van Kunstbende Groningen. Bekijk de winnaars.

Club van het Jaar 2019
Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek jouw sport- of cultuurclub is? Pak het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019! Win naast de nationale titel een masterclass naar keuze van een expert, een professionele promotiefilm van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten. Inschrijven kan tot en met 13 mei.

De Zilveren Camera Groningen
De fototentoonstelling Zilveren Camera komt naar Groningen. NonFiction Photo presenteert de fototentoonstelling van 10 mei tot 2 juni in de Synagoge Groningen. In de tentoonstelling zijn ook de winnaars van de Publieksprijs, Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie te zien. Als aanvulling op de tentoonstelling is er een programma van lezingen, evenementen en rondleidingen. Meer info.

Vragen?

Bel of mail! We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur.

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld