vrijdag-meezingcafe-Knelis-025-9874.jpg
Van smartlap
tot Rolling Stones

Meezingcafé

Het Meezinfcafé-seizoen is weer ten einde. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven voor de data van volgend seizoen.

Maandelijks organiseert VRIJDAG, het huis voor de amateurkunst, het Meezingcafé in Groningen. Ingrediënten: live muziek, heerlijke evergreens, duidelijke songteksten en een hoop gezelligheid. Omdat het Meezingcafé de laatste tijd niet meer georganiseerd kon worden vanwege het coronavirus, werden er vanaf 17 april tot en met 29 mei wekelijks digitale Meezingcafés georganiseerd. Inmiddels is het seizoen ten einde.

Hannelore Duynstee, projectleider bij VRIJDAG: “De kracht van het Meezingcafé is dat mensen met elkaar zingen, in een gezellige setting. Nu dat fysiek niet meer kan vroeg ik mij af hoe we mensen tóch het gevoel kunnen geven dat ze lekker samen aan het zingen zijn. Want alleen zijn doen we toch ook echt een beetje samen.” 

Het digitale Meezingcafé werd gehost door live muzikanten en iedereen die meedeed kon elkaar zien. Je kon als bezoeker de muzikanten en de mensen in je woonkamer horen. De andere bezoekers hoorde je niet, maar omdat je iedereen kon zien had je echt het gevoel dat je met elkaar aan het zingen was. En natuurlijk werd er voor gezorgd dat de songteksten voorhanden waren.

Het Meezingcafé-seizoen is inmiddels op zijn einde, maar we zien je na de zomervakantie graag weer terug. Hopelijk op locatie of anders weer digitaal. Houd deze pagina in de gaten om op hoogte te blijven van het nieuwe seizoen.

Bekijk hieronder de instructievideo

Deel deze pagina

Reguliere Meezingcafé

Houd jij van zingen? Kom naar het Meezingcafé! Lekker zingen voor jong en oud, van smartlap tot Rolling Stones. Elke laatste vrijdag van de maand, met uitzondering van vakanties en feestdagen. Tijdens het Meezingcafé is er live-muziek in de vorm van gitaar- en/of pianobegeleiding, de songteksten worden op een groot scherm geprojecteerd en de bar is geopend. Elke avond heeft vaak een eigen thema en verzoeknummers worden (indien mogelijk) ook gehonoreerd. Loop gerust even binnen, of blijf wat langer, om een avondje gezellig te zingen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis!

Doorgaans vindt het Meezingcafé op vrijdagavond plaats in het VRIJDAGcafé aan de Sint Jansstraat 7. Zo nu en dan wordt het Meezingcafé bij Humanitas in Stad georganiseerd of op locatie, bijvoorbeeld tijdens Noorderzon of WinterWelVaart. Kijk daarom altijd in onze agenda voor de meest actuele informatie.