ZingZing!

ZingZing! is dé ontmoetings- en inspiratiedag voor koren uit de provincie Groningen. Tijdens het korenfestival leren koren en dirigenten elkaars koor en repertoire kennen.

Groningen heeft een rijke zangtraditie en daarmee ook een heel gevarieerd en enthousiast amateurkorenbestand. Dat varieert van klassieke koren en koren die lichte muziek zingen, tot jazz en close-harmony koren, barbershop-ensembles, mannenkoren en kinderkoren. Al die koren treden meestal een beperkt aantal keren op en dan vooral voor eigen kring en achterban. Tijd om naar andere koren te gaan luisteren, ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten is er vaak niet en daarom organiseren Stichting Koorplein Noord-Nederland en VRIJDAG de ZingZing!

In verband met het coronavirus is de ZingZing! van 21 juni a.s. geannuleerd. Wil je toch gezellig zingen? Meld je aan voor het digitale Meezingcafé!

Dirigentendag

Als randprogrammering voor de ZingZing! wordt er een Dirigentendag georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen alle (koor)dirigenten uit de provincie Groningen elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en workshops volgen.

ZingZing! 2019
Bekijk de foto's
ZingZing! 2018
Bekijk de foto's
ZingZing! 2016
Bekijk de foto's

Meer weten?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur.

Heb je een vraag?

Verplicht veld