Atelier XYI

Marleen Hendricks - XYI

Marleen Hendrickx neemt je mee in het hoofd van een intersekse persoon. Je groeit mee met het kind van toen naar de volwassene van nu. Hoe werkt dat, het gevoel dat jij anders bent dan anderen, omdat de natuur jou toevallig anders in elkaar heeft gezet? Wat doet het met je, als je steeds te horen krijgt dat je daar met niemand over mag praten? Dat niemand het mag weten? Hoe werkt dat, het idee dat je beter niet kunt laten zien wie je bent? Dat je weggestopt wordt? Dat je eigenlijk niet eens bestaat?

De voorstelling toont het verhaal van de intersekse personen. Wat is er met hen aan de hand en hoe komt het dat we niets van hen weten? Daarnaast vertelt de voorstelling over het gevoel van anders zijn en het idee dat je er eigenlijk niet mag zijn. XYI is nieuw en oud tegelijk. Je hoort een verbijsterend verhaal over mensen waar je nog nooit van gehoord hebt en tegelijkertijd is het heel herkenbaar: iedereen wil er immers graag bij horen, iedereen is bang om buitengesloten te worden.

Marleen Hendrickx geeft als maker en performer met haar speelse toon, dynamiek van dans en een toegankelijke structuur de soms heftige inhoud precies de juiste lichtheid mee.

Marleen Hendricks - Atelier XYI

Wie bepaalt voor wie de grens? 

Het is beter als je tegen niemand zegt wat je hebt. Die zin hoorde performer Marleen Hendrickx als kind in het ziekenhuis en zo nestelde een geheim in haar. 

In Atelier XYI onderzoeken jongeren van VRIJDAG samen met theatermakers Hanna Timmers en Hanna de Vries hoe je te verhouden tot zo’n boodschap tot geheimhouding. Wat doet dat met je als je niet tegen anderen mag zeggen wie je werkelijk bent? En wie bepaalt eigenlijk wat de wereld in mag en wat niet. Wie bepaalt voor wie de grens? 

Tickets zijn verkrijgbaar via www.jongeharten.nl

Heb je een vraag?

Verplicht veld