Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Cursisten VRIJDAG exposeren in het UMCG

Blauwdrukken in het UMCG

In deze expositie zie je werk van cursisten uit de cursus Blauwdrukken, gegeven door kunstenaar-docent Pol Taverne. Blauwdrukken ofwel cyanotypie, is een oude fotografische techniek waarbij je makkelijk en snel een afdruk kunt maken. Je leert bij VRIJDAG de techniek kennen, van het prepareren van papier via het belichten tot aan het ontwikkelen met water. Het is niet moeilijk en de resultaten zijn vaak verbluffend!

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur bij VRIJDAG. Wil je beeldende kunst maken in je vrije tijd? In onze werkplaatsen en ateliers werken kinderen, jongeren en volwassen onder begeleiding van onze kunstenaar-docenten. Zij dagen je uit je eigen verhaal te vertellen, nieuwe perspectieven en invalshoeken te ontdekken. Maakplezier vormt de basis van alles wat we doen.