Zen en onzin van improvisatie.jpg
de zen en onzin van improvisatie

De Zen en onzin van improvisatie

Workshop improviseren voor muzikanten o.l.v. Jan Kuiper, Digmon Roovers en Thom Brouwer

Startdatum Tijd Locatie Tickets
05 jun 2019 20.00 - 22.00 VRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen
TICKETS
03 jul 2019 20.00 - 22.00 VRIJDAG, Sint Jansstraat 7, Groningen
TICKETS

Cursisten bij VRIJDAG met een Muziekpakket mogen gratis deelnemen. Heb jij een Muziekpakket en doe je mee? Wel graag even melden bij de receptie.

Hoe werkt improvisatie? Speciaal voor muzikanten organiseert VRIJDAG de workshop ‘De zen en onzin van improviseren’. Leer alles over improvisatie onder leiding van Jan Kuiper, Digmon Roovers en Thom Brouwer. 

Tijdens de workshop leer je op een toegankelijke manier hoe improvisatie werkt, hoe je het kunt leren, hoe je je linker- en rechterhersenhelft met elkaar kunt verbinden, maar vooral hoe ontzettend leuk het is om te kunnen improviseren. 

Timon Abels, programmeur Muziek bij VRIJDAG: “Je leert spelenderwijs verschillende basisvaardigheden om met jouw eigen instrument in iedere willekeurige bezetting met je medemusici te spelen in iedere denkbare stijl. En, misschien het allerleukste: of je nu al heel goed kunt spelen of net een paar weken bezig bent... iedereen kan meedoen!” 

De zen en onzin van improvisatie

Het idee voor de workshop is ontstaan uit Guitar Power, een serie improvisatielessen voor gitaristen bij VRIJDAG met special guests als Eddy Zoëy, Peter van Elswijk en Zoumana Diarra. Bij De zen en onzin van improvisatie staat wederom de gitaar centraal, maar kunnen alle instrumenten meedoen. Tijdens de workshop maak je kennis met een van de drie basisonderdelen van muziek; ritme, melodie en harmonie.

De zen en onzin van improvisatie is toegankelijk voor alle leeftijden en elk niveau. Leerlingen bij VRIJDAG met een Muziekpakket hebben gratis entree.

Deel deze pagina

Heb je een vraag?

Verplicht veld