ZingZing-18283.jpg

Dirigentendag

Inspiratie & ontmoeting

Startdatum Tijd Locatie Tickets
05 apr 2020 10:00 - 16:30 Sint Jansstraat 7
TICKETS

Net als in 2018 staat er als randprogrammering voor ZingZing! weer een dirigenten-inspiratiedag op stapel. Deze dag biedt de mogelijkheid voor alle koordirigenten in het Noorden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en tips en ideeën op te doen. Er staan twee interessante workshops op het programma. Grijp deze kans om uit je comfortzone te komen en nieuwe werkwijzes op te doen! Tickets zijn €20,- per persoon.

Programma

10.00 uur: Inloop en koffie 

10.30-12.30 uur: Workshop Voice & Physique (Panda van Proosdij)
In deze workshop ervaar je als dirigent ''aan den lijve'' hoe lichaam en beweging ingezet kunnen worden voor een beter klankresultaat bij je koor. Naast het creëren van een gezonde basishouding bevat deze methode oefeningen die het niveau van energie, concentratie en focus verhogen. Je gaat naar huis met oefeningen die je meteen de volgende repetitie in kunt zetten bij je koor. De workshop biedt handvaten voor zowel dirigenten van klassieke koren als dirigenten van lichte muziek koren. Tip: trek makkelijk zittende kleding aan.

Panda van Proosdij ontwikkelde de methode ''Voice & Physique'' zelf en schreef er twee boeken over à € 17,50 per stuk. In de boeken staan alle oefeningen beschreven, zodat je tijdens de workshop niet mee hoeft te schrijven. Op 5 april zijn de boeken samen te verkrijgen voor € 35,- (neem contant geld mee).

12.30-14.00 uur: Netwerklunch (Wilfred Reneman)
Tijdens de lunch is er gelegenheid om informatie uit te wisselen aan de hand van diverse thema's. Er zal ingegaan worden op vragen die tijdens de eerdere dirigentendag naar boven kwamen. Dirigent Wilfred Reneman zal als ervaringsdeskundige uit het veld aanwezig zijn om specifieke vragen te helpen beantwoorden.

14.00-16.00 uur: Workshop Circle Song & Vocal Painting (Akke Feenstra)
Ter plekke zingen we meerstemmige muziek met loops en ritmes als basis. Vanuit de tekens van Vocal painting, ontwikkeld door Jim Daus Hjernoe gaan we aan de slag. Je krijgt tools om hier met je koor ook mee aan het werk te gaan: eenvoudig en leuk!

16.00 uur: Afsluitende borrel

Vragen? Stel ze aan Liesbeth van Hoffen via zingzinggroningen@gmail.com.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld