Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

DOE NORMAAL

voorstelling cursisten Oog voor detail

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
1 dec. 2023 20:00 - 20:30 Vrijdag VRIJDAG Prinsentheater € 2,50 Tickets

De norm. Iedereen verhoudt zich ertoe. Probeert de norm te veranderen, zet zich er tegen af of wil er juist aan voldoen. Maar wat als een behandelaar tegen je zegt dat je buiten de norm valt?

Vier jongvolwassen nemen ruimte in, geven het vorm. Ze nemen de tijd om hun ruimte te creëren en geven jou de ruimte om naar hen te mogen kijken, te luisteren. Intieme beelden, geluiden en verhalen volgen elkaar op. Vier persoonlijke verhalen met ieder hun eigen vragen:

💡 Word ik met of zonder een diagnose meer geaccepteerd?
💡 Geeft een diagnose antwoorden of roept het meer vragen op?
💡 Wat is de invloed van het (niet) hebben van een diagnose op mijn identiteit?
💡 Wie bepaalt mijn identiteit?

Tijdens de voorstelling DOE NORMAAL word je meegenomen in de wereld van vier jongvolwassenen die deze woorden veelvuldig te horen hebben gekregen. Allemaal hebben ze hier een eigen betekenis aan gegeven, een visie, een antwoord.

Oog voor detail

Een beeldende voorstelling gespeeld door de acteurs van route Oog voor detail. Deze lesroute bestaat nu een jaar bij VRIJDAG en is gericht op jongeren met autisme. Theaterdocent Claudine Pantophlet en pedagoog Anke Odinga verzorgen de lessen waarbij net iets meer aandacht wordt besteed aan de voorbereidingen en lesopbouw; lessen waarin spelen en theater maken centraal staan.

Credits

Regie: Claudine Pantophlet, Anke Odinga,
Spelers: Marije Hobbelen, Rob Kooi, Lennie Tromp, Mara van der Zwaard
Techniek: Marcel de Bruin