Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Dozen

Eenakter Regieopleiding KultuurLoket

Datum Tijd Locatie Tickets
15 okt. 2022 20:00 - 20:30 VRIJDAG Prinsentheater (Noorderbuitensingel 11, Groningen) Tickets

Harriƫt en Henriƫtte, twee dames van zekere leeftijd, hebben een hekel aan hun volledige naam en gaan bij voorkeur als Har & Jet door het leven. Ze zitten elkaar dicht op de huid en proberen na 30 jaar samen elkaar nog steeds te veranderen. In Dozen gaan Har en Jet uit geldgebrek kleiner wonen. Ze pakken in, maar niet alles kan mee. Wie bepaalt er wat er weg moet en waarom? Tussen de verhuisdozen ontketenen een versleten portemonnee, een boek en een oude liefde een hilarische en pijnlijke machtsstrijd.

Regie: Marga Hoijtink
Auteur: Aletta Becker
Spelers: Lia de Boer en Jacqueline Reems

Regieopleiding

Deze voorstelling is onderdeel van de Regieopleiding van het KultuurLoket. Sinds jaar en dag is er bij het KultuurLoket de mogelijkheid om deze vierjarige opleiding tot regisseur voor het amateurtheater te volgen. Een onderdeel in het derde jaar van de opleiding is het regisseren van een korte voorstelling van ongeveer dertig minuten. In acht repetities heeft de regisseur, samen met spelers uit het amateurcircuit van stad en provincie, gezocht naar een goede mix van theatrale elementen. Tijdens de voorstellingen laten zij hun resultaten zien en direct na de voorstelling gaat de cursist in gesprek met de docenten van de opleiding.

Eens in de vier jaar start de Regieopleiding. Deze presentatie is wellicht een goede manier om kennis te maken met de opleiding.