Navigatie overslaan
Kies je cursus

GRONDSLAG Groningen

Gratis Noorderzon

Een avond vol muzikaal talent uit Groningen op Noorderzon

Datum Tijd Dag Locatie Prijs
1 sep 2024 20:00 - 23:00 Zondag Noorderzon (Podium Callisto) 0,-

Op zondag 1 september presenteert POPgroningen GRONDSLAG Groningen op podium Callisto van Noorderzon. Kom kijken naar een avond vol muzikaal talent van Groningse bodem!

Programma

Redson

Redson, een dynamische 21-jarige popartiest afkomstig uit de stad Groningen, staat bekend om zijn energieke geluid en oprechte teksten. Geboren en getogen in het midden van de levendige atmosfeer van Groningen, heeft Redson kunnen opbloeien in de bruisende muziek- en kunstscene die zijn thuisstad kenmerkt.

Geïnspireerd door zijn vader, die zo lang als hij zich kan herinneren in de woonkamer liedjes aan het schrijven is, begon Redson op jonge leeftijd zijn eigen muziek te maken. Zijn muzikale stijl omvat een krachtige mix van pop, rap en elektronische invloeden, doordrenkt met zijn persoonlijke ervaringen en emoties. Redsons teksten zijn eerlijk en ongefilterd, vaak reflecterend op thema's als liefde, haat, het nachtleven en zijn innerlijke angsten.

Als getalenteerde verhalenverteller neemt Redson de luisteraars mee op een emotionele reis door zijn wereld. Zijn optredens zijn doordrenkt van energie en charme, waarbij hij het publiek betovert met zijn dynamische performances en onmiskenbaar charisma. Zijn aanstekelijke enthousiasme creëert een band met zijn fans, die keer op keer terugkomen voor meer. Vorig jaar stond Redson meerdere keren in Simplon en sloot hij de zomer af op Hullabaloo, waar hij door de jury werd verkozen tot ‘Ster van het Noorden’. In het begin van dit jaar deed hij die titel eer aan tijdens ESNS in het onderdeel Grunnsonic.

Daarnaast zit hij niet stil en ontwikkelt hij zich verder, zo deed hij vorig jaar mee met het muziektraject en het mastertraject bij artist accelerators Noordstaat, en zien we zijn naam in de Grondslag Selectie van 2023/2024.

Redson vertegenwoordigt de nieuwe generatie popartiesten die niet bang zijn om hun ware zelf te laten zien en hun stem te laten horen. Met zijn unieke geluid en oprechte teksten laat hij een blijvende indruk achter en blijft hij groeien als een artiest om in de gaten te houden.

Laurie Ann

Laurie Ann en Bigbeefsauce. Twee jonge noordse muzikanten die hun verschillende muziek stylen combineren in een frisse en verassende klank.

Laurie Ann is begonnen in Indie muziek en dreampop en is te herkennen aan haar droom achtige muziek. Bigbeefsauce een Nederlandse hip/hop rapper met een hoge podium energie. Samen maken zij in januari 2024, op een schrijverskamp, het nummer Paradise. Gemaakt in enkele uren en inmiddels hebben zij een arsenaal aan nieuwe muziek.

Samen stonden zij in juni 2024 op EM2 met GRONDSLAG en op het festival HarFest, met nog veel te komen. Mis ze niet!

Bad Luck Baby

Bad Luck Baby laat zien dat tegenspoed de grootste creativiteit kan brengen: na een lange en ambitieuze zoektocht hebben Cath Harryvan en Ian Wijma hun perfecte plaats gevonden in de bruisende Noord-Nederlandse muziekscene. Het duo mengt de grungy altrock van Wolf Alice en de powervrouwpop van Paramore tot een unieke mix van synths, riffs en sultry vocals. Bad Luck Baby vertelt verhalen – over wanhoop en geluk en het menselijk bestaan – wat allemaal geuit wordt in hun dynamische live shows.

Bad Luck Baby heeft de afgelopen jaren een sterk repertoire opgebouwd en de band heeft hiermee door heel Nederland kunnen touren. De songs zijn nu klaar om in de juiste hoedanigheid gepresenteerd te worden, waardoor het duo met band aankomende zomer de studio in gaat met Harmen Ridderbos (Town of Saints/Electropoëzie) om hun debuut-EP op te nemen. Deze EP is de eerste stap in het grote avontuur van Bad Luck Baby.