Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Groninger Pianofestival

Tweedaags pianofestival voor pianisten van 3-18 jaar van elk niveau!

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
15 apr. 2023 12:00 - 17:00 Zaterdag VRIJDAG (Sint Jansstraat 7, Groningen) €50 Tickets
16 apr. 2023 12:00 - 17:00 Zondag VRIJDAG (Sint Jansstraat 7, Groningen) €50 Tickets

Op zaterdag 15 en zondag 16 april doen pianisten uit het hele land mee aan het Groninger Pianofestival: een tweedaags festivalprogramma vol met workshops, individuele lessen, groepslessen en een masterclass. Maar natuurlijk zijn er ook feestelijke concerten! Ben jij 18 jaar of jonger en speel je piano? Meld je dan aan voor de Quatremains/Ensembledag, het Piamore Pianoconcours óf voor beide middagen. Pianisten van elk niveau zijn welkom!

Quatremains/Ensemble (zaterdag 15 april)

Speel jij graag piano en doe je dat vaak alleen? Doe mee aan de ensemble dag! Pianisten uit het hele land zijn uitgenodigd voor een dag vol workshops, ensemblelessen en een masterclass achthandig pianospel voor vergevorderde leerlingen. De dag wordt afgesloten met een feestelijk slotconcert.

Piamore Pianoconcours (zondag 16 april)

Pianoleerlingen van elk niveau en genre laten muziek van hun keuze horen aan een deskundige jury. Het is geen wedstrijd, maar je krijgt wel opbouwende feedback op je spel en natuurlijk een medaille en certificaat met persoonlijke noot als bewijs van deelname. Daarnaast is er een workshop voor alle deelnemers van Eric Robillard van Percossa en eventueel een masterclass voor achthandig pianospel voor de vergevorderde pianisten.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Stichting Muziek-Atelier, Stichting Piamore, docenten van het Prins Claus Conservatorium en VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.