Navigatie overslaan
Kies je cursus

Huize Heimwee

Geannuleerd

Regie: Maronja de Jongh

Omwille van een samenspel van omstandigheden is de voorstelling helaas genoodzaakt tot uitstel. We tillen de voorstelling over de zomer heen en hopen jullie in het najaar opnieuw, en dan écht, te mogen verwelkomen. Berichtgeving over de details met betrekking tot het hoe, wat en waar volgt te zijner tijd.

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
19 jun 2024 20:00 - 21:00 Woensdag VRIJDAG Prinsentheater (Noorderbuitensingel 11, Groningen) € 10,00 Geannuleerd

Joke Hermsen schreef: ‘Ons leven speelt zich af tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende.’ In deze dubbelzinnigheid verdiepten Maronja en haar spelers zich, door middel van een persoonlijk onderzoek.

Waar gaat heimwee over? Een verlangen of een gemis? Van het heden? Het verleden? De toekomst? Is de wee bitter of zoet? Voel je je ooit heim als je ergens bent? Of alleen als je bent gegaan? Waarin komen we thuis? In taal? In beweging? In herinnering? In muziek? Bij de ander? Of bij onszelf?

Vanavond ziet u de uitkomst van deze zoektocht in de compilatievoorstelling Huize Heimwee. Met deze voorstelling studeert Maronja af aan de opleiding Regie voor Amateurtheater van VRIJDAG. Inloop vanaf 19.30 uur.

  • Spelers: Annemarie Danton, Elize Reinink, Geertje Damstra, Lulu Leon, Michiel van der Horst, Tamara Verheijen
  • Regie: Maronja de Jongh
  • Regie assistent: Renie Bahlmann
  • Techniek: Marcel de Bruin
  • Met dank aan: Joke Hermsen en haar boek Onder een andere hemel

Waar je vandaan komt is er niet meer, waar je dacht heen te gaan is er nooit geweest en waar je bent deugt niet als je er niet van weg komt.

Flannery O’Connor