Foto DanceAble Noord.jpg

Minisymposium Inclusiedans

Aftrap DanceAble Noord voor iedereen die geïnteresseerd is in inclusiedans

Startdatum Tijd Locatie Tickets
21 jun 2019 09.30 - 15.00 Willem Alexander Sportcentrum, Zernikeplein 17, Groningen
TICKETS

Als aftrap van het netwerk DanceAble Noord organiseren we op 21 juni een minisymposium voor iedereen die geïnteresseerd is in dans voor mensen met een beperking. In de inclusiedans wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen met of zonder lichamelijke of verstandelijke beperking. Dans is voor iedereen en dat wil DanceAble Noord graag uitdragen!

Programma

09.30 - 10.00 | Inloop

10.00 - 10.30 | Opening

- Danspresentatie door Annemieke Mooij (danser Poetic Disasters Club)
- Presentatie netwerk DanceAble Noord
- Q&A over dansproject in verpleeghuis ’t Blauwborgje o.l.v. Anneke Janssen

10.30 - 11.00 | Koffie

11.00 - 12.30 | Keynote sprekers

- Martine van Dijk (DanceAble) over inclusiedans in Nederland. De visie en werkwijze van DanceAble en de betekenis van toegankelijkheid in de brede zin van het woord.

- Marja Cantell (Docent en Research coach RUG / Codarts) over Interaction in Motion: non-verbal interaction, kinesthetic/embodied empathy, mirroring and movement preferences.

- Martine van Dijk / Hannelore Duynstee over de Agenda van de Toekomst. Holland Dance Festival heeft samen met partners LKCA, Fonds Podiumkunsten, Theaters Tilburg en de British Council de overtuiging dat de Nederlandse culturele sector inclusiever kan en moet. Martine en Hannelore brengen je op de hoogte van de ontwikkelingen en gaan graag in gesprek.

- Q&A met Annemieke Mooij (danser Poetic Disasters Club)

- André Arends (artistiek leider van de MICH Foundation en initiatiefnemer Nightwalking II). In Nightwalking II stond de eerste ontmoeting tussen professionele dansers (ICK Amsterdam) en personen met aangeboren doofblindheid centraal.Tijdens de film Nightwalking wordt de eerste ontmoeting van vier dansers met drie kinderen en drie volwassenen met doofblindheid in beeld gebracht.

12.30 - 13.30 | Lunch

13.30 - 15.00 | Workshop inclusiedans - Unload to Upload

- Docent: Joop Oonk (Misiconi Dance Company Rotterdam). In deze workshop leer je hoe jezelf te unloaden van aangeleerde patronen en weer te uploaden met andere inzichten. Je maakt kennis met wat een inclusieve danspraktijk inhoudt vanuit verschillende perspectieven en krijgt handvatten, tips en tricks voor het werken met een inclusieve groep.

Meer informatie

Deelname aan het symposium is gratis en aanmelden kan tot en met 7 juni. Meer weten over het netwerk DanceAble Noord en inclusiedans? Bekijk de uitnodiging of lees verder op de pagina van DanceAble Noord.

Heb je een vraag?

Verplicht veld