Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Op weg naar het Nieuwjaars­concert

Te gast

Werving voor NBE compositiewedstrijd

Maak je muziek? Meld je aan voor deze showcase in Groningen op 28 oktober.

Datum Tijd Dag Locatie Prijs  
28 okt. 2023 19:30 - 00:00 Zaterdag Akkerstraat 99 0,- Meer info

Schrijf je eigen muziek en laat je horen! Wat wil jij de wereld vertellen? Waar maak jij je druk over, waar verbaas jij je over en hoe klinkt dat? Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop!

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Thema is dit jaar: Laat je horen!

Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Er zijn nauwelijks regels, alles mag en alles kan zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, je maakt kans om met het NBE op 1 januari 2024 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

Klik voor meer informatie over de compositiewedstijd.