SUFflyervoor roodzwartliggend.jpg

Honderd jaar geleden mochten vrouwen in Nederland voor het eerst stemmen. Daar ging een lange strijd aan vooraf, met Aletta Jacobs als bekende voorvechter. In Groot-Brittanië was dat Emmeline Pankhurst, met achter haar vele andere vrouwen: de suffragettes. Deze voorstelling gaat over één van hen: Abby een jonge moeder in Oost-Londen. Zij en haar man werken lange dagen in een wasserij. Abby wordt misbruikt, ze ziet misbruik, ze ziet dat vrouwen minder zijn dan mannen en ze mag niets doen. Meer en meer raakt ze betrokken bij de suffragettes. Ze spreekt, demonstreert, wordt opgepakt en uitgespuugd. Ze twijfelt, krabbelt terug, maar kan toch niet anders dan doorgaan. Ze strijdt tot elke prijs voor vrouwenkiesrecht.

Regie: Annemiek Dijkstra

Spelers: Ron Akkerman, Shailaja Akkerman, Ronald Brouwer, Hennie Bulstra, Melle Hoogschagen, Bianca Jagt, Heike Koorenhof, Thereza Langeler, Piet Mulder, Olivia Pater, Gerard Ritsema van Eck, Robina Smit, Lotte Taminiau, Susanne van Amsterdam, Daphne van Wageningen, Ibbe Bosmans

Tekst: Abi Morgan

Vertaling en bewerking:
René Hoogschagen, Annemiek Dijkstra, Het Peloton

Kostuums: Fokko Jelsma
Decorontwerp: Janco van Barneveld.
Beeld: Ron Akkerman
Techniek: Ronald Moerman
Flyer: René Hoogschagen

Deze voorstelling komt mede tot stand door bijdragen van de Kunstraad Groningen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BSP-fonds.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld