VRIJDAG Theater festival

Route 12-13 + 14-15

VRIJDAG Theaterfestival (route 12-13 + 14-15 jaar)
Op één dag presenteren drie theatergroepen van VRIJDAG hun voorstelling. Je koopt 1 kaartje en ziet 34 talentvolle jonge theatermakers, een hoop spelplezier en mag de makers na afloop het hemd van hun lijf vragen tijdens de Q&A in het gezellige theatercafé van VRIJDAG. 

Festivalronde 1 (13:00-15:00)
Stilte a.u.b. en lief doen, Route 12-13 groep A
GOD, Route 14-15
De wereld naar de klote, Route 12-13 groep B
Q&A 

Festivalronde 2 (15:30-17:30) UITVERKOCHT
Stilte a.u.b. en lief doen, Route 12-13 groep A
GOD, Route 14-15
De wereld naar de klote, Route 12-13 groep B
Q&A 


Route 12-13, groep A (o.l.v. Hannegijs Jonker)
Stilte a.u.b. en lief doen
Beste mensen, beste voorouders. Beste wereldleiders, machthebbers, rijke stinkerds: bedankt. Bedankt voor alles. Bedankt voor alle mooie spullen, voor de smartphones en de fabrieken, de vliegtuigen en de machinegeweren, de megastallen en de mondkapjes. Echt bedankt. Bedankt voor al het goede nieuws en het hoopvolle toekomstbeeld. We hebben er zin in.
En mogen we dan nu weer even spelen?
Stilte a.u.b. en lief doen is een voorstelling over wat de wereld allemaal op ons afvuurt en hoe je in die gekte toch nog kunt blijven dromen.

ROUTE 14-15 jaar (o.l.v. Aike Vogelzang)
GOD
Het is oorlog in het Godenrijk.
Op zich niets ongewoons, een beetje modder gooien, grootdoenerij tussen de Griekse en de Noorse Goden, de alledaagse spielerei. Zeus en dochter Athene aan de ene kant, en Odin met zoon Thor aan de andere kant. Echter, door een noodlottig ongeval ontaard de oorlog in een grote ramp. Thor is de grote zondebok. Kan de door Ra gestuurde Egyptische Godin Ma’at bemiddelen in de chaos? Of is er teveel gebeurd?
Een voorstelling over macht, chaos, koppigheid, vriendschap en moederliefde.

ROUTE 12-13 groep B (o.l.v. Jorrit Boonstra)
De wereld naar de klote
Wat gaat er in vredesnaam allemaal mis op dit moment? En wiens schuld is dat nou eigenlijk? Tien jongeren vertellen in korte sketches wat er volgens hen allemaal mis gaat in de wereld, en hoe het beter kan.

Heb je een vraag?

Verplicht veld