30392454037_18b08bc304_k.jpg

Nieuws

Via onze tweewekelijkse nieuwsbrief Vraag het aan VRIJDAG! houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het culturele veld. Meld je aan voor onze nieuwsbrief of voeg je eigen nieuws toe via amateurkunst@bijvrijdag.nl.

Week 6

Drakeneiland zoekt acteurs

Drakeneiland wordt een spannende jeugdtheatervoorstelling met thema's als macht, vrijheid, democratie en dictatuur. Het is de afstudeervoorstelling van Lydia Rood, gebaseerd op het boek Strijd om Drakeneiland.

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar en wil je meespelen? Meld je aan via lotteoosting@home.nl. Als acteur denk je veel mee in het proces, experimenteer je op de vloer en beleef je hopelijk veel plezier aan het stuk! Kijk voor meer informatie op Facebook.

Acteurs gezocht voor toneelstuk in de huiskamer

Voor het toneelstuk De Jonkers aan de bal zoekt de organisatie een aantal toneelspelers. De korte en vrolijke voorstelling speelt in de aanloop naar de voetbalopera Veendammer Wind. En dan niet in een theater, maar in een tiental huiskamers in het Veenkoloniaal gebied! Meer weten? Kijk voor het verhaal, de rollen en de audities op voetbalopera.nl.

Week 5

Zing of dans mee in de musical Petticoat!

Muziektheater Thalia uit Haren is in januari gestart met de repetities voor de musical Petticoat. De uitvoeringen zullen gaan plaats vinden in het voorjaar van 2020 (eind maart en begin april). Heb je zin om mee te zingen en eventueel te dansen? Er wordt gerepeteerd op de maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur in 't Clockhuys in Haren. Aanmelden en meer informatie via trijniebrunt@yahoo.com.

Open repetities bij koor Repete

Op 30 januari en 13 februari organiseert Repete open repetities voor geïnteresseerde nieuwe leden. Repete is een christelijk gospelkoor met een niet zo standaard repertoire. Geen ‘Oh Happy Day’, maar wel nummers van bijvoorbeeld Sufjan Stevens en Gungor.

Heb jij enige zangervaring en vind je het leuk om samen met andere ervaren zangers te werken aan een uitdagend programma? Kom dan gerust een keer meezingen. Met name tenoren en bassen wil het koor van harte uitnodigen om een kennis te maken. De repetities worden georganiseerd in het Gomarus College aan de Magnoliastraat 1 in Groningen om 19:30 uur. Meer weten? Kijk eens op de websiteFacebookpagina of mail naar repetegroningen@gmail.com.

Gezocht: dirigent voor kinderkoor ‘De Kobstubbertjes’

Op korte termijn (zo snel mogelijk na 2 februari a.s.) is voor het kinderkoor in Ter Apel (RK-kerk) een dirigent nodig vanwege het aanstaande vertrek van de huidige dirigente. Er zijn op dit moment elf meiden. De leeftijd ligt tussen zes en twaalf jaar. De kinderen zingen a-capella, maar een dirigent die zelf ook piano of gitaar kan spelen zou natuurlijk erg leuk zijn!

De repetitietijden zijn nu op woensdag van 17.15 tot 18.00. Gerepeteerd wordt in de St. Willibrorduskerk, Hoofdstraat 75, 9561 JD Ter Apel.

Er wordt zo nu en dan gezongen tijdens gezinsvieringen (ca. 1 maal per 2 maanden gemiddeld). Zo nu en dan zingen met het Jongerenkoor (leeftijd vanaf 12 jaar) behoort tot de mogelijkheden. We hebben daar ervaring mee en is geweldig mooi om met 2 koren te zingen.

Er is een vrijwilligersvergoeding aanwezig.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Henk Pruim, Voorzitter Locatieraad St. Willibrorduskerk Ter Apel, via henkpruim@outlook.com.

Fonds voor Cultuurparticipatie

Ben jij een cultuurmaker en wil je aan de slag met een project dat buiten de gebaande paden treedt? Ga je een bijzondere samenwerking aan, of op eigentijdse manier werken aan de (door)ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie? Of ga je een samenwerking aan met een Duitse culturele instelling? Dan heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie nieuwe regelingen voor jou!

POPgroningen Talent Award

Op elke vrijdag en zaterdag in februari krijgen bijna 35 acts - afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen - de kans om hun muzikaal talent te tonen tijdens de POPgroningen Talent Award. De acts zijn heel divers. Uit de vele aanmeldingen zijn er o.a. bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. De eerste optredens zijn op vrijdag 1 februari vanaf 20.00 uur in Stadskanaal bij Café de Twee. Meer informatie op www.popgroningen.nl.

Lang leve Rembrandt

Het Rijksmuseum viert in 2019 Het Jaar van Rembrandt en nodigt iedereen uit om mee te doen aan een grootse zomertentoonstelling. Ben je kunstenaar of ben je gewoon creatief en droom je ervan jouw werk eens te laten zien in het Rijksmuseum? Dit is je kans! Stuur je kunstwerk in en wie weet is jouw werk straks te zien in de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Inzenden kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019.

Bericht aan de toekomst

Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden? Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven? Wil je nadenken over deze vragen en woon in de gemeente Het Hogeland? En houd je daarnaast van schrijven of grafisch vormgeven? Dan is dit misschien iets voor jou! Vanaf 4 februari kan je verschillende workshops volgen. Doe je mee? 

Orkest op Maat

Orkest op Maat is een ambitieus, plezierig en origineel Gronings fanfare orkest. Speel jij een blaasinstrument op minimaal niveau b of heb je gelijkwaardige ervaring? Doe mee aan het concert op zaterdag 29 juni. De gezamenlijke repetitie is op zaterdag 22 juni. Speel je mee?

Rave-opera op het Oldambtmeer

Wil je meedoen aan een toffe locatietheatervoorstelling in Oldambt? In september speelt PeerGrouP bij Blauwestad de voorstelling Rise of the Blue City. Deze giga-grote muziektheaterproductie is óp het water, met professionele acteurs en heel veel jongeren uit Winschoten en omgeving. Op maandag 21 januari is er op Campus Winschoten een grote workshopdag met verschillende werkgroepen. Doe je mee?

Zomerzangers gezocht

Van zondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus 2019 organiseren dirigent Akke en haar dochter Jildou de koorweek Zomerzingen in La Bagatelle (Noordoost Frankrijk). Moeders, vaders, zonen, dochters, oud, jong, iedereen is welkom! Zing je mee?

Folly Art

Folly Art Norg is een cross-over tussen design, architectuur, bouwkunst, landschap art, scenografie en vakmanschap. Een folly is een bouwwerk zonder functie. De organisatie wil ontwerpers de kans geven een folly te realiseren en bezoekers de gelegenheid te geven deze folly’s te bekijken in de natuurlijke omgeving van het toeristische esdorpenlandschap van Norg, Drenthe. Doe je mee met de wedstrijd?

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld