Draadjesvlees

Expositie Janneke Vlieg en Annemiek Jipping

Draadjesvlees toonde werk van Janneke Vlieg en Annemiek Jipping, twee kunstenaars die elkaar tot de expositie nog niet kenden maar van wie het werk heel mooi op elkaar aansluit.

De pentekeningen van Janneke Vlieg zijn stille getuigenissen van een zich ontrafelende levensdraad. Een zoektocht naar verbinding en authenticiteit. Een rauwe en pure beeldreis door haar dagelijkse leven. Het ruimtelijk werk van Annemiek Jipping is grillig, organisch, met een randje verval maar vol leven en beweging. De beelden worden langzaamaan gevormd en gemaakt van lichte materialen.

Janneke Vlieg

Janneke Vlieg (1968) is in 1994 afgestudeerd aan Academie Minerva. Zwerven loopt als een rode draad door haar leven. Opgedane indrukken verbindt ze met haar innerlijke binnenwereld. Kleine willekeurige details, in een muur, een wegdek transformeren in een nieuw beeld, met een nieuw verhaal. Ook de natuur is voor Janneke een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze tekent zoals ze zwerft, zonder veel navigatiemiddelen, maar met het vertrouwen van een pelgrim, dat ze altijd is waar ze behoort te zijn.

Bekijk de tekeningen van Janneke op www.kunstvanvlieg.nl

Annemiek Jipping

Annemiek Jipping (Emmen, 1964) is autodidact kunstenaar. Haar ruimtelijk werk maakt ze al zoekende en uitproberend, zowel qua techniek en materiaal als idee en emotie. Daardoor groeien de beelden langzaam naar hun uiteindelijke logische vorm. De beelden zijn organisch en vol leven en beweging, al blijft het steeds suggestief. Verval en leven zijn het belangrijkste thema, en hierin komen de natuur, milieuproblematiek en menselijk leven als vanzelf naar voren. Annemiek gebruikt voornamelijk lichte materialen, zoals ijzerdraad, hout, karton, papier en oud textiel.

Bekijk de beelden van Annemiek op www.annemiekjipping.nl

Heb je een vraag?

Verplicht veld