Locks Pop Up Art Tour.jpg
locks
pop up
art tour

Locks Pop Up Art Tour

Zijn werk trekt regelmatig de aandacht van de pers en ook in de hiphopscene bleef het niet onopgemerkt. Van 14 december tot en met 23 januari exposeert Bas Steens alias Locks in expositieruimte De Kelder bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Op 18 januari geeft hij daarbij een exclusieve workshop.

Locks

Steens (Amsterdam, 1996) studeert Illustratie en Animatie aan de AKV St. Joost in Breda. Zijn werk kenmerkt zich door uitgesproken frisse kleuren en super strakke lijnen, geïnspireerd door graffiti artists als Keith Haring, rappers als Tyler The Creator en het Nederlandse collectief Smib en kunstenaars als Jeremyville, Picasso, Takashi Murakami en Ricardo Cavolo.

Zijn werk is te zien op cd-covers, posters en in videoclips. Ook exposeerde Steens in de stedelijke musea van Amsterdam en Breda, bij SMIB WORLD in Almere en op muurschilderingen in Gent en Tilburg.

Het is de eerste solo-expositie van Steens als onderdeel van de Locks Pop Up Art Tour. De tour start in Groningen en reist daarna door naar onder andere Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Breda. De expositie toont illustraties, schilderijen, muurschilderingen en beschilderde jackets.

Met trots kan ik zeggen dat op 14 december mijn allereerste solo-expositie zal openen in Groningen. Het is de eerste locatie uit vijf van mijn tour. Ik heb hier met hart en ziel aan gewerkt. Mijn beste werk tot dusver.

Bas Steens

Exclusieve workshop

Voor het project Moving Paintings beschildert Locks jassen die daarmee een reizend schilderij worden. Op 18 januari is het mogelijk om onder begeleiding van Steens zelf een moving jacket te maken. Tijdens de workshop neemt hij je mee in het proces van het maken van een hand-beschilderde jas door middel van een leuke opdracht. Aan het eind ga je weg met een fris nieuw kunstwerk wat je ook nog eens kunt aantrekken!

Wil je meedoen? De workshop is van 16.00 tot 19.00 uur en aanmelden kan tot 17 januari 2019 via amateurkunst@bijvrijdag.nl. De kosten bedragen 5 euro per persoon (inclusief soep en een broodje). Meenemen: een jasje, het liefst van spijkerstof.

Ik wil met mijn kunst zoveel mogelijk mensen bereiken. Om die reden vervang ik mijn canvassen en tekenblokken zo nu en dan door een jas. Op die manier hoop ik mijn werk, naast musea en galeries, te brengen op plekken waar het normaal gesproken niet komt.

Bas Steens
Locks Pop Up Art Tour.jpg
Busy Bee Pt. 2
instagram.com/locksthepainter
Mural Locks.jpeg
The Devil
Has Wi-Fi Too
instagram.com/locksthepainter
Moving Paintings.jpg
Moving Paintings
instagram.com/locksthepainter