Mop on pole, Gina Peyran Tan
ginapeyrantan.com
A new Silk Road, Davide Monteleone
davidemonteleone.com

Noorderlicht Internationaal Fotofestival

Van 5 oktober tot en met 1 december was De Kelder één van de hoofdlocaties van het internationale fotofestival Noorderlicht. Tijdens de het festival kwam in onze expositieruimte werk te hangen van Davide Monteleone en Gina Peyran Tan. Op 5 oktober kon men de expositie alvast komen bekijken tijdens de locatie-opening. De expositie in De Kelder was gratis toegankelijk.

Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2019

De 26e editie van het festival had als titel TAXED TO THE MAX en onderzocht de maatschappelijke spanningen die door internationale mega-corporaties worden gecreëerd met hun enorme accumulatie van kapitaal en invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe bepaalt de steeds intensere verstrengeling van corporatisme, financieel kapitaal en modern overheidsbestuur het leven van gewone mensen? Met de deelnemers presenteerde de manifestatie een verfrissende mix van fotoseries, mixed-media, video- en geluidsinstallaties, performances en ruimtelijk werk rond dit thema. TAXED TO THE MAX... at least you are not afraid to live life on the brink of chaos.

Davide Monteleone

Fotograaf en onderzoeker Davide Monteleone (1974, Italië) woont in Moskou en gebruikt fotografie, video en tekst om de relatie tussen machtsstructuren en individuen te onderzoeken.

Gina Peyran Tan

Gina Peyran-Tan (1974, Singapore) stelt zich op als waarnemer, die voortdurend ons bestaan bevraagt, en vaak inzoomt op het spanningsveld tussen het individu en maatschappelijke krachten. Ze woont in Londen.

Heb je een vraag?

Verplicht veld