4-mains voor kinderen.jpg

4-mains voor kinderen 6+ (vrijdag)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 sep 2019 16:30 - 17:30 vrijdag Sint Jansstraat 7 19 60,00

Quatre-mains voor beginners is een tweewekelijkse samenspeelles, als aanvulling op de pianolessen. Kinderen die net begonnen zijn met pianoles of een paar jaar bezig zijn en al iets meer kunnen, spelen met elkaar en soms met de docent eenvoudig repertoire voor pianoduo. Af en toe worden er ook stukken met zijn drieën of vieren gespeeld.

Regelmatig worden de leerlingen uitgenodigd om eigen composities of bewerkingen (bijvoorbeeld een begeleiding bij een melodie) te maken.

Deze les is ook op woensdagmiddag (15.30 tot 16.30 uur). Meer informatie.

Mara van Pommeren

Docent Piano

Lesgeven bij VRIJDAG

Als docent wil ik echt het beste uit de leerlingen halen. Ik ben altijd op zoek naar de ideale samenwerking tussen wat er fysiek en mentaal gebeurt als de leerling piano speelt. Expressie staat hierin absoluut voorop, want dat is tenslotte waar het allemaal om gaat. Op dit moment geef ik samen met Han Hesselink les aan verschillende groepen kinderen. Werken met kinderen geeft mij ontzettend veel plezier en is een verrijking van mijn leven. De groepen geven de mogelijkheid om samen te spelen en te zingen. Tijdens de lessen leren de kinderen ook veel van elkaar en ik kan spelenderwijs oefeningen met ze doen. De interactie tussen de kinderen maakt de les echt tot een gezellig feest. 

Trots op!

Ik ben altijd heel erg trots als een leerling iets moois laat horen.

Favorieten

Als muziek mij van binnen in beweging zet, wanneer alles gaat kriebelen en mijn hart sneller gaat slaan, dan is het goed.

Opleiding

Bachelordiploma (inclusief lesbevoegdheid) behaald aan het conservatorium in Groningen. Masterdiploma aan het conservatorium in Utrecht behaald. Afgestudeerd bij Paul Komen en Martyn van den Hoek.

Meer

In de jaren 2004-2010 trad ik op en gaf ik voornamelijk solorecitals met 20e- en 21e-eeuwse muziek. Daarna ben ik mij vooral op het lesgeven gaan richten. Samen met Annemieke Boot werk ik sinds 2007 aan de ontwikkeling en uitgave van onze lesmethode voor kinderen. In 2014 hebben we de boeken ‘Klavierleeuwen’ en ‘Podiumbeesten’ uitgebracht en worden inmiddels door deze veel pianodocenten in Nederland en België gebruikt. Daarnaast heb ik een eigen praktijk waar ik naast kinderen ook les aan volwassenen en jongeren geef.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld