Accordeonorkest Groningen.jpg 1.jpg 3.jpg

Accordeonorkest voor gevorderden 12+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
26 aug 2019 19:30 - 21:00 maandag Sint Jansstraat 7 38 180,00 240,00

Accordeonorkest Arcade is een orkest voor gevorderde accordeonisten van 12 jaar tot 99 jaar. Het orkest speelt klassieke werken, maar ook wereldmuziek en moderne hits. In de repetities is er aandacht voor speeltechniek. Momenteel vinden de repetities in plaats in de Concertzaal van VRIJDAG.  

Nieuwe leden zijn het hele jaar welkom. Je moet een redelijke beheersing van je accordeon hebben, neem bij twijfel contact op met de docent.

Conny Essbach

accordeon

Docent Accordeon

Lesgeven bij VRIJDAG

Het contact met mijn leerlingen en het delen van mijn enthousiasme voor muziek vind ik het leukst aan het lesgeven. Als docent probeer ik iedereen zo goed mogelijk wegwijs te maken in de muziek in zijn totaliteit daarbij ga ik uit van het te spelen stuk. Zo horen samenspel, gehoortraining, analyse, lezen, stijlkennis en improvisatie bijvoorbeeld ook tot de lesinhoud naast accordeontechniek en expressie. Daarnaast wil ik met de leerling een vast repertoire opbouwen. Ik vindt het fantastisch mee te maken als een leerling zich ontwikkeld en met plezier op zijn/haar instrument speelt. Mijn streven is dat zo effectief, plezant en muzikaal mogelijk te laten verlopen.

Trots op!

Trots ben ik op mijn Balfolkband Te, die met eigen composities al 6 jaar nationaal en internationaal mensen laat dansen op moderne, door verschillende stijlen geïnspireerde, balfolkdansen. Project 'Tadderak', organisatie en resultaat. Zeven Tilburgse muzikanten die in drie maanden met elkaar eigen gipsy geïnspireerde composities instudeerden voor een optreden op het Gipsyfestival (2014). De organisatie en uitvoering van een muziektheaterstuk met Nederlandstalige hits voor een groot themafeest (2016). Het organiseren van de akoestische sessies te Groningen (2014-heden), waarop ik eenvoudige stukken van verschillende stijlen voor accordeon bewerk om op mee te spelen. Ik vind het geweldig als er fijn en geïnspireerd wordt geïmproviseerd en samen gespeeld en ook de luisterende bezoekers het erg naar hun zin hebben.

Favorieten

Ik ben bevlogen van stukken en muzikanten uit zeer uiteenlopende richtingen. Van de hedendaagse accordeonisten ben ik fan van de componeer- en improvisatiekunsten van Richard Galliano en Maria Kalaniemi.

Opleiding

Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg

Meer

Ik speel accordeon in de groep "het Blauwe Uur", klarinet in de internationale balfolkband 'Te' en ik organiseer akoestische sessies in het ORKZ in Groningen.

http://www.connyessbach.nl/

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld