Accordeonorkest voor gevorderden 12+

Accordeonorkest voor gevorderden 12+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 sep 2020 20:00 - 21:30 maandag Sint Jansstraat 7 36 360,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Accordeonorkest Arcade is een orkest voor gevorderde accordeonisten van 12 jaar tot 99 jaar. Het orkest speelt klassieke werken, maar ook wereldmuziek en moderne hits. In de repetities is er aandacht voor speeltechniek. Momenteel vinden de repetities in plaats in de Concertzaal van VRIJDAG.  

Nieuwe leden zijn het hele jaar welkom. Je moet een redelijke beheersing van je accordeon hebben, neem bij twijfel contact op met de docent.

Theo Bodewits

Docent Accordeon

"Doe zoveel mogelijk wat je leuk vindt en volg je gevoel!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik het contact met collega's en leerlingen... Steeds weer nieuwe dingen bedenken en zo op maat lesgeven op alle niveaus. Ook de sfeer vind ik fijn.

Trots op!

Op mijn leerlingen en de ontwikkeling die ze doormaken.

Favorieten

Tja, dat vind ik een lastige... Iemand te noemen zonder anderen tekort te doen. Iedere kunstenaar/musicus heeft zijn eigen kwaliteiten. Toen ik studeerde was Mogens Ellegaard uit Denemarken, een van de nestors van het moderne accordeon, zeker een voorbeeld voor mij omdat mede door zijn werk er veel originele literatuur en pedagogisch materiaal voor accordeon is geschreven. Verder luister ik graag verschillende muziekstijlen, van klassiek tot jazz en volksmuziek.

Opleiding

Mijn opleiding begon aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Egbert Spelde. Na mijn eindexamen in 1993 kreeg ik een beurs van het Andrea Elkenbracht Fonds om verder te studeren bij Stefan Hussong in Trossingen, Duitsland.

Meer

Naarst mijn werk bij VRIJDAG geef ik les aan de Carl von Ossietzky universiteit in Oldenburg, Duitsland en bij De Kubus in Lelystad. Daarnaast werk ik regelmatig als freelance musicus mee aan concerten met hedendaagse en klassieke muziek.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld