Afrikaanse djembé

Afrikaanse djembé 16+

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
11 sep 2020 18:45 - 19:45 vrijdag Sint Jansstraat 7 36 120,00 200,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

De djembé is een laagdrempelig instrument en ervaring is om te beginnen niet nodig. Al snel zal je merken dat er veel uitdaging zit in het spelen van de ritmes of het oefenen van een eigen solo.

We beginnen met het oefenen van de slap, tone en bass en werken toe naar het spelen van de opzwepende traditionele ritmes uit Guinee-Conakry in West-Afrika, het land waar de djembé zijn oorsprong vindt.

Oefenen met focus, vasthouden van het ritme, overgave aan het spel, eenwording met het instrument, samenwerken, plezier en ontspanning.

Issiaga Soumah

Issiaga Soumah is professioneel dansdocent afkomstig uit Guinee-Conakry. Hij is een veelzijdig artiest. Issiaga is danser, zanger, doundoun en percussionist en was leider van de dans en percussiegroep “Dounia Percussion” in Senegal.

Issiaga is in Europa een bekend en gewaardeerd docent. In Nederland, Frankrijk en Spanje geeft hij workshops en verzorgd hij succesvolle dansreizen. Issiaga heeft zich ontwikkeld tot een buitengewoon kundig docent, die enthousiast en gedreven is zijn cultuur en dans in zijn geheel over te dragen.

Issiaga Soumah

Docent Afrikaanse dans, zang en djembé

"Samen leven en delen en zorgen voor elkaar"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste bij het lesgeven vind ik de energie, het plezier, de saamhorigheid en het onderlinge respect voor elkaar. Wanneer men durft te doen en laat zien vertrouwen in zichzelf te hebben(krijgen).

Trots op!

Ik ben trots op wat ik -tot nu toe- bereikt heb ik mijn leven... De muziek en onze tradities hebben me van jongs af aan getrokken. Als ik muziek hoorde ging ik er op af, al moest ik er kilometers voor lopen. De muziek en mijn drang als artiest iets groots te willen bereiken, heeft me doen vertrekken uit mijn geboortedorp en het heeft, met hoogte en dieptepunten, mijn leven invulling gegeven. Mijn ‘drive’ is altijd heel sterk geweest en ik ben vastberaden dat deze droom te verwezenlijken. Het is wie ik ben.

Graag zou ik met veel mensen mijn passie voor dans en muziek delen en aan mijn kennis over mijn land en cultuur overdragen. Ik wil graag mijzelf en mijn kwaliteiten als danser, muzikant en entertainer aanbieden aan een breed publiek. Ik zie het als mijn missie, kinderen, jongeren en volwassenen in beweging te brengen en te kunnen verrijken met de dans en muziek uit mijn cultuur.

Favorieten

Fela Kuti, als persoon wou hij de wereld samenbrengen middels zijn muziek. Houden van jezelf, van muziek maken voor jezelf en voor anderen, uit het hart. Leven in vrijheid.

Mamady Keita bracht de wereld in aanraking met de West-Afrikaanse percussie en dansmuziek. Hij is voor mij de koning van de percussie en ik waardeer hem voor het eren van de cultuur van mijn land, Guinee. Als persoon is hij een vredig man, hij brengt mensen samen zonder onderscheid te maken.

Opleiding

l'Oiseau Blanc, professionele dans en percussiegroep in Guinee

Meer

Met veel plezier interactieve optredens en workshops verzorgen in Afrikaanse dans, djembé en zang. Zowel op scholen en kinderdagverblijven, voor teams en organisaties, maar ook in buurtcentra of bijvoorbeeld de dierentuin. Daarnaast ben ik vader van twee zoons, Moussa en Ismael. Ik ben getrouwd en woon met mijn gezin in Groningen.

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld