Basket! Manden vlechten

Basket! Manden vlechten

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 apr 2022 19.30 - 22.00 maandag Walstraat 34 6 139,00

Manden vlechten, dat klinkt oubollig. Maar bij nader inzien blijken dit bijzondere 3d constructies in textiele (vlecht) technieken, die samenkomen in 1 object, of mand. Toch interessant!

In deze cursus maak je kennis met creativiteit vanuit een traditie. Vanuit eeuwenoude vlecht, bind, knoop, wikkel, weef en lustechnieken. Het draait om kennismaken, onderzoeken en aan de slag gaan!

De cursus kent een experimenteel karakter en is voor geïnteresseerden die willen werken met a-typische vlechtmaterialen als textiel, wol, plastics, metaal, raffia, grassen of andere flexibele materialen. Eigenlijk kun je werken met alles dat buigbaar is. Vertrektpunt is altijd de traditie!

De basistechnieken van het vlechten staan centraal, waarmee je allereerst simpele objecten en samples gaat maken. Daarna kies jij je favoriete techniek en zet deze in naar eigen idee, met eigen materiaal, en gaat deze verder uitwerken.

Ben je om? Meld je dan aan voor deze cursus.

Esmé Hofman

Esmé Hofman

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld