Beeldende Kunstatelier 16-18 jaar

Beeldende Kunstatelier 16-18 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
28 mei 2021 18:30 - 20:30 vrijdag Walstraat 34 8 96,00 192,00

Verras jezelf en ontdek wat je leuk vindt! Elke week kun je tijdens het Beeldende Kunstatelier met andere materialen en technieken experimenteren, maar specialiseren kan ook.

Van een reliëfschilderij tot een anatomische studie, van een speksteenbeeldje tot een graffiti-collage. Werken met spuitverf, sjablonen, klei, speksteen, acrylverf, lakrollers, hout, lakverf, ijzerdraad en gips, het kan allemaal in het atelier.

Stefan de Keijser

Docent Jongerenatelier

Lesgeven bij VRIJDAG

Het mooie van lesgeven vind ik de persoonlijke ontwikkeling en het creatieve proces van de cursisten. Wat iemand zijn niveau is bij het begin van de cursus en hoe de ontwikkeling is gedurende het seizoen. Ik vind het mooi als ik een cursist verder op weg kan helpen in het individuele creatieve proces. Sommige cursisten geef je alleen een duwtje in de juiste richting. Met andere cursisten ga ik uitgebreid aan tafel zitten puzzelen hoe iemand verder moet en help ik ze echt op weg. De kracht van de jongerenateliers vind ik dat het een open les is waarin cursisten zelf bepalen wat ze willen gaan doen. We beschikken over ontzettend veel materialen en technieken, dus er is heel veel mogelijk.

Trots op!

Wat ik heel leuk vond om te doen is dat we in de Basement, met mijn en de groep en de groep van collega Sandra Vermanen, een wandschildering hebben gemaakt. Minerva studenten begonnen met de schilderingen en onze cursisten hebben het afgemaakt. De dynamiek die dat bracht vind ik erg mooi. Het zomerproject ‘De Vrolijkheid’: ik geef workshops op AZS’s en in wijken in Groningen. We hebben figuren gemaakt op plaatmateriaal met als verbeelding wensen en dromen. Deze zijn ook gebruikt in een toneelvoorstelling op Noorderzondag. Het Project ‘Blik vol talent’: een educatieproject van de Stichting Oude Groninger Kerken en het Wetenschapsknooppunt Noord Nederland. In dit belevingsproject bezoeken we Oude Schans, waar rondkijken wat opvalt en daar zoeken we materiaal bij. Met het materiaal wat we op die dag verzamelen wordt collage gemaakt.

Favorieten

Wat kunstenaars zijn die ik al heel lang waardeer: Karel Appel en David Hockney. Beiden hebben een lange carrière gehad. Je kunt heel mooi zien dat deze kunstenaars niet een vaste stijl hebben maar zichzelf opnieuw uitvinden. Ook wil ik Daniel Richter noemen, zijn stijl is ruig en gelaagd. Het is expressief, verhalend, mooi kleurgebruik met veel contrast. Het is traditioneel en hedendaags tegelijk. 

Opleiding

Op de CHN Leeuwarden volgde ik de studie Creatieve Therapie (beeldend). Daarnaast deed ik de Beroepskunstenaars in de klas opleiding. 

Meer

Verder doe ik educatieprojecten met verschillende doelgroepen. Daarnaast ben ik actief als kunstenaar. Ik heb in Oude Schans in de oude pastorie een eigen galerie en atelier. Deze is de eerste en laatste zondag van de maand geopend.

https://www.dekeijser.com/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld