Beeldhouwen: Van idee tot verbeelding

Ruimtelijk werken: Van idee tot verbeelding

WACHTLIJST
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
01 feb 2022 14.30 - 17.00 dinsdag Walstraat 34 16 370,00 420,00

Deze cursus beeldhouwen stimuleert je om eigenzinnige beelden te maken. Je krijgt een thema aangereikt, waar je een eigen invulling aan geeft die je de hele cursusperiode verder uitdiept.

Beeldend onderzoek

Inhoud en betekenis geven zijn de aandachtspunten binnen het beeldend proces. Het beeldend onderzoek is daardoor minstens zo belangrijk als het eindproduct. Om je eigen blik te verruimen wordt ook aandacht besteed aan het werk van zowel de klassiek-moderne beeldhouwers, als van hedendaagse beeldhouwers. Zo worden nieuwe perspectieven en invalshoeken ontdekt.

Een vast onderdeel van deze cursus is een bezoek aan een museum, beeldenpark of galerie. En ieder jaar wordt de cursusperiode afgesloten met een tentoonstelling.

Marieke Opgelder

Een van haar cursisten riep eens uit: ‘Oh joh, mag dat ook!?’ en dat vat haar manier van lesgeven wel aardig samen. Buitende de gebaande paden gaan, outside the box denken en de grenzen van de mogelijkheden opzoeken. Alles mag.

Meer weten over Marieke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld