Beeldmaken in fotografie 2.jpg Beeldmaken in fotografie 1.jpg

Beeldmaken in fotografie

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 nov 2020 19:45 - 22:15 donderdag Walstraat 34 4 90,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Patroon, lijn, kleur, object; bij geënsceneerde fotografie heb je op alles invloed. Maar soms is juist het element toeval hetgeen wat een foto goed maakt. Deze cursus gaat over het vinden en vangen van het beeld wat je voor ogen hebt. Een creatieve cursus over de kunst van het weglaten en het creëren van je eigen beeld. Je werkt in deze cursus met verschillende materialen en beeldvormen en maakt af en toe ruimte voor een thuiswerk opdracht.

Heleen Haijtema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Dit wordt mijn eerste serie lessen dus een spannende nieuwe stap. Ik werk veelal ‘op mijn eigen eiland’, dus werk en kennis delen met cursisten lijkt me een grote verruiming.

Trots op!

Ik maak zowel autonoom werk als werk in opdracht. Het is mooi om te merken dat ik steeds vaker van opdrachtgevers de vrijheid krijg om het gehele concept van de opdracht te bedenken en zo een eigen beeld kan maken. Autonoom werk in opdracht; daar ben ik best trots op.

Favorieten

Mijn inspiratie haal ik niet alleen uit fotografie, maar ook uit films, boeken of videoclips. Performance kunstenaar Miranda July bewonder ik bijvoorbeeld erg om haar visie, en ook Xavier Dolan; een jonge Franse filmregisseur van onder andere Les Amour Imaginaires. Waanzinnig inspirerend vind ik ook de fotoseries en (korte) films van Noël Loozen. Qua fotografie hou ik erg van het oude werk van Guy Bourdin, en meer recent, het werk van Lonneke van der Palen en Sanja Marusic.

Opleiding

  • Propedeuse - Academie Minerva Groningen
  • Film en Videokunst - Stedelijke Academie Antwerpen

Meer

Sinds zes jaar werk ik volledig zelfstandig als beeldmaker en experimenteer ik met zowel stilstaand als bewegend beeld. Mijn beelden bevinden zich op het snijvlak van geënsceneerde fotografie en toeval. Ik werk Autonoom, maar ook in opdracht van onder andere Grand Theatre, Into Nature en Culturele Hoofdstad 2018. Daarnaast exposeerde ik onder andere bij Grasnapolsky, Pand drie&zestig, Fotomuseum Den Haag, Pakhuis Dekker en Explore the North.

heleenhaijtema.nl

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld