Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Blauwdrukken

Wachtlijst

Als je van fotografie en grafische technieken houdt en kennis wil maken met blauwdrukken, is dit jouw cursus!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
02 feb. 2022 19:30 - 22:00 Woensdag Walstraat 34 4 93,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst

Blauwdrukken ofwel cyanotypie, is een oude fotografische techniek waarbij je makkelijk en snel een afdruk kunt maken. In een korte serie lessen leer je de techniek kennen, van het prepareren van papier via het belichten tot aan het ontwikkelen met water. Het is niet moeilijk en de resultaten zijn vaak verbluffend!

Contactdrukken en negatieven

We beginnen met het maken van contactdrukken, waarbij je verschillende voorwerpen op geprepareerd papier legt en daar als het ware doorheen belicht. Je kunt plantendrukken maken, of bijvoorbeeld werken met veren.

Daarna leer je hoe je een negatief kunt maken, en hoe je deze het beste kunt afdrukken. Het uiteindelijke beeld blijft altijd blauw, maar met de juiste bewerking kun je allerlei nuances aanbrengen en heel harde of juist zachte beelden creëren.

Eenmaal onder de knie is deze techniek goed te combineren met andere (grafische) technieken en kun je er thuis mee verder werken. Of geef er een vervolg aan, met de cursus blauwdrukken en diepdrukken.

Docenten

Pol Taverne

Grafiek

Pol Taverne is grafiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Pol? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

  • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 2)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

Productfotografie

Wil jij graag productfoto’s maken voor jouw website of webshop? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Schilderen met de camera

Toen je leerde fotograferen, ging er een wereld voor je open. Zou je die opwinding graag nog eens willen voelen en weer net zo verrast willen worden door het onbekende? Dat kan bij VRIJDAG.

  • Uitverkocht

Fotografie: Stills en stillevens

Wil je Stills en stillevens leren fotograferen? Dat kan bij VRIJDAG. Leer over de technische kanten, maar ook hoe je onverwachte resultaten kunt krijgen.

  • Uitverkocht

Weinig licht fotografie

Leren fotograferen met weinig licht? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens deze cursus ontdek je hoe je met weinig licht toch de mooiste beelden kunt maken.

Basiscursus fotografie (vervolg)

Deze vervolgcursus Fotografie is voor jou als je al de basis van de cameratechniek kunt toepassen en dat verder wil ontwikkelen.

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.