Blauwdrukken

Blauwdrukken

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
02 feb 2022 19.30 - 22.00 woensdag Walstraat 34 4 93,00

Als je van fotografie en grafische technieken houdt en kort kennis wil maken met blauwdrukken, is dit jouw cursus!

Blauwdrukken ofwel cyanotypie, is een oude fotografische techniek, waarbij je makkelijk en snel een afdruk kunt maken. In een korte serie lessen leer je de techniek kennen, van het prepareren van papier via het belichten tot aan het ontwikkelen met water. Het is niet moeilijk en de resultaten zijn vaak verbluffend!

Contactdrukken en negatieven

We beginnen met het maken van contactdrukken, waarbij je verschillende voorwerpen op geprepareerd papier legt en daar als het ware doorheen belicht. Je kunt plantendrukken maken, of bijvoorbeeld werken met veren.

Daarna leer je hoe je een negatief kunt maken, en hoe je deze het beste kunt afdrukken. Het uiteindelijke beeld blijft altijd blauw, maar met de juiste bewerking kun je allerlei nuances aanbrengen en heel harde of juist zachte beelden creëren.

Eenmaal onder de knie is deze techniek goed te combineren met andere (grafische) technieken en kun je er thuis mee verder werken. Of geef er een vervolg aan, met de cursus blauwdrukken en diepdrukken.

Pol Taverne

Pol Taverne besteedt in haar lessen veel aandacht aan kunstgeschiedenis en laat veel voorbeelden zien van relevante kunstenaars. Ze geeft les op een ontdekkende manier; ze laat haar cursisten gewoon beginnen en als ze tegen moeilijkheden aanlopen reikt ze de tools aan om ze op te lossen.

Meer weten over Pol en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld