Boetseren: Van was naar brons

Boetseren: Van was naar brons

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 16 420,00

Een creatieve én technische cursus!

In zestien weken tijd leer je de beginselen van het boetseren met boetseerwas en ga je een van je eigen creaties in brons gieten.

Boetseren

Het eerste deel van de cursus vindt plaats in het boetseerlokaal van VRIJDAG. Je leert een eenvoudig armatuur te maken en maakt 4 à 5 beelden van boetseerwas. Tijdens het boetseren is er veel aandacht voor vorm, richting, volume en anatomie. Een van je beelden kies je vervolgens uit om in brons te gieten.

Bronsgieten

De cursus gaat verder bij bronsgieterij AteliersMTW. Een deel van het technische proces doe je zelf; het beeld prepareren voor het maken van een mal en het aanbrengen van de gietkanalen. Bij het bronsgieten mag je aanwezig zijn, de afwerking – gietkanalen verwijderen en het beeld ciseleren – doe je weer zelf.

Hou bij het volgen van deze cursus rekening met de extra kosten voor brons. Het bronzen beeld wordt per gewicht afgerekend, gemiddeld bedragen de kosten tussen de € 125,00 en € 250,00.

Natasja Bennink

Docent Ruimtelijk werken

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik wil graag de passie voor beeldhouwkunst delen met de leerlingen en laten ervaren dat boetseren in klei naar een model ontzettend leuk en leerzaam is om te doen.

Favorieten

Er zijn een paar beeldhouwers die ik bewonder, zoals Maria Roosen, Kathe Kollwitz en Richard Serra. Maar ik houd ook van de klassieke Griekse beeldhouwer Polykleitos en Belgische Wilfried Pas. Daarnaast vind ik de fotograaf Robin de Puy erg inspirerend.

Opleiding

Academie Minerva en School of Fine arts Athens

Meer

Ik ben beeldhouwer, ik maak monumentale bronzen beelden voor in de openbare ruimte. Op diverse plekken in Nederland staan mijn beelden: in 2014 maakte ik het Statieportret “Onze Koning” van Koning Willem-Alexander voor in de Statenzaal van de provincie Drenthe. In Appingedam staan vijf kussende portretten van vijf verschillende generaties inwoners in brons. In Dokkum staat het monument voor de zalige verklaarde priester Titus Brandsma. In het ziekenhuis UMCG staat het kussende portret van mijn grootouders: een ode aan de liefde. Voor de culturele hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 maakte ik de Eregalerij der Friezinnen, zes portretten in brons van zes Friezinnen gekozen door de Friese Mienskip. Van dit proces en het verhaal achter de vrouwen maakte Marleen Godlieb een documentaire voor FryslânDok en de NPO. Sinds 2000 ben ik verbonden aan Galerie Van Campen & Rochtus uit Antwerpen en ik ben ook docent aan de Wackers Academie te Amsterdam.

http://www.natasjabennink.nl/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld