Boetseren: Van was naar brons

Boetseren: Van was naar brons

WACHTLIJST
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 16 420,00

Een creatieve én technische cursus!

In zestien weken tijd leer je de beginselen van het boetseren met boetseerwas en ga je een van je eigen creaties in brons gieten.

Boetseren

Het eerste deel van de cursus vindt plaats in het boetseerlokaal van VRIJDAG. Je leert een eenvoudig armatuur te maken en maakt 4 à 5 beelden van boetseerwas. Tijdens het boetseren is er veel aandacht voor vorm, richting, volume en anatomie. Een van je beelden kies je vervolgens uit om in brons te gieten.

Bronsgieten

De cursus gaat verder bij bronsgieterij AteliersMTW. Een deel van het technische proces doe je zelf; het beeld prepareren voor het maken van een mal en het aanbrengen van de gietkanalen. Bij het bronsgieten mag je aanwezig zijn, de afwerking – gietkanalen verwijderen en het beeld ciseleren – doe je weer zelf.

Hou bij het volgen van deze cursus rekening met de extra kosten voor brons. Het bronzen beeld wordt per gewicht afgerekend, gemiddeld bedragen de kosten tussen de € 125,00 en € 250,00.

Natasja Bennink

Natasja Bennink maakt als beeldhouwer monumentale bronzen beelden voor in de openbare ruimte. Ze deelt graag haar passie voor haar vak en laat haar cursisten ervaren dat modelboetseren in klei ontzettend leuk en leerzaam is.

Meer weten over Natasja en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld