Boetseren

Boetseren

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
18 nov 2021 19:30 - 22:00 donderdag Walstraat 34 8 185,00

Een fles WC-Eend als model, en een prop papier als klei. Gek? Nee hoor. Tijdens deze cursus boetseer je ongewone onderwerpen met ongewone materialen. Je maakt ruimtelijk werk waarbij experimenteren een belangrijke plek inneemt.

De cursus begint met het aanleren van een aantal traditionele boetseervaardigheden. Dan beschik je alvast over de skills om straks alles uit de kast te halen. Vervolgens ga je werken met materialen waar je minder vanzelfsprekend aan denkt bij boetseren, zoals papier en karton, stof en touw, ijzerdraad en folie, plastic en tape.

En dan? Hoe zorg je ervoor dat jouw beeld uiteindelijk meer is dan alleen het gebruik van een ‘ongewoon’ materiaal? Hoe overstijg je het experiment? Dat ga je in deze cursus leren!

Gedurende de cursus krijg je af en toe een (vrijblijvende) thuisopdracht ter verdieping of voorbereiding op de volgende les.

Marieke Opgelder

Een van haar cursisten riep eens uit: ‘Oh joh, mag dat ook!?’ en dat vat haar manier van lesgeven wel aardig samen. Buitende de gebaande paden gaan, outside the box denken en de grenzen van de mogelijkheden opzoeken. Alles mag.

Meer weten over Marieke en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld