Cello ensemble volwassenen.jpg
Cello ensemble (start januari)

Cello ensemble

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
04 jan 2021 18:00 - 19:15 maandag Sint Jansstraat 7 5 45,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

De cello heeft zo’n groot bereik, dat het zeer geschikt is om samen te spelen. Prachtige melodieën op een warm, vol fundament.

Er zijn twee ensembles. Eén voor beginners tot enigszins gevorderden en één voor enigszins gevorderden, bij deze laatste is het fijn als je redelijk vertrouwd bent met het spelen in de 1e t/m 4e positie. Iedere cellist zal kunnen genieten bij het spelen van een mooie melodie, tussenstem en warme basstem. De stukken zullen worden aangepast aan het niveau van de leerling zodat dit alles voor iedereen mogelijk is.

In overleg met de docent, Wilma, neem je plaats in één van beide ensembles.

Vanaf 18 jaar.

Data

Cello-ensemble - beginnend tot enigszins gevorderd:

 • maandag 4 januari
 • maandag 18 januari
 • maandag 1 februari
 • maandag 15 februari
 • maandag 8 maart

Cello-ensemble - (enigszins) gevorderd:

 • maandag 11 januari
 • maandag 25 januari
 • maandag 8 februari
 • maandag 1 maart
 • maandag 15 maart

Wilma van der Wardt

Docent Cello en Viola da gamba 

"Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!" - Ramses Shaffy

Lesgeven bij VRIJDAG

De contacten met collega’s vind ik hier erg waardevol, hierdoor kan ik bijvoorbeeld interessante samenspeelmogelijkheden voor mijn leerlingen regelen. Bij het lesgeven probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de capaciteiten en wensen van elke leerling. Het is fijn als datgene waar we samen aan werken ook lukt, hierbij kan het gaan om zuiverheid, een bepaalde techniek, zoals het positie wisselen, en/of om het uitdrukken van een muzikaal idee. En bij het samenspelen is het bijzonder als leerlingen naar elkaar (leren) luisteren, elkaar daardoor kunnen volgen, elkaar inspireren en dit vervolgens uitmondt in een mooie uitvoering van het stuk.

Trots op!

Ik ben trots op een leerling als er goed gestudeerd wordt en er een, voor ons beiden, bevredigend resultaat wordt bereikt (ongeacht het niveau). Leerlingen van mij en een paar collega’s hebben deelgenomen aan een masterclass moderne muziek van Nederlands componisten. Het ging om composities voor cello-en pianoduo’s van het ‘Albumproject’. Geweldig wat ze hebben gepresteerd! 

Favorieten

Ik houd van meerdere muziekstijlen, zowel om te luisteren, te spelen als les in te geven. Favoriete stukken, componisten of spelers noem ik liever niet. Hiermee plaats je het ene boven het andere en dat wil ik niet doen. Bovendien hangt het van mijn stemming af waar ik op een bepaald moment zin in of behoefte aan heb. 

Opleiding

Ik heb cello en viola da gamba gestudeerd aan het Conservatorium van Groningen. Voor beide instrumenten was mijn docent Ben de Ligt en behaalde ik het diploma Uitvoerend Musicus met speciale onderscheiding voor kamermuziek. Tijdens en na mijn conservatoriumstudie volgde ik masterclasses en cursussen bij de cellisten William Pleeth (Engeland) en Jaap ter Linden, en bij de viola da gambaspelers Jordi Savall en Wieland Kuyken.

Meer

Enige jaren maakte ik deel uit van het Orchestre des Champs-Élysées o.l.v. Philippe Herreweghe. Momenteel ben ik in binnen- en buitenland actief in barokorkesten en –ensembles, zoals Concerto d’Amsterdam en Accademia Amsterdam. Regelmatig speel ik als gambasoliste bij Nederlandse symfonie orkesten in de passiemuziek van J.S. Bach, zoals o.a. in 2014 met de theatrale uitvoering van de Johannes Passion met de Nationale Reisopera. Ik verleen medewerking aan verschillende cd-opnames. Op projectbasis speel ik concerten op viola da gamba, barokcello en moderne cello. Jaarlijks ben ik docent tijdens een zomercursus kamermuziek in Perugia.

Volwassenen (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
 • Cursussen, routes, workshops en meer
 • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
 • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld