CNC cursus: van ontwerp naar product

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Lijkt het je leuk om een digitaal ontwerp om te zetten in een product? Heb je zin om je te leren over technieken als CNC frezen en lasersnijden, meld je dan aan voor deze korte cursus!

In de cursus introduceren we verschillende machines (CNC en laser) en geschikte computerprogramma’s om deze aan te sturen. We gaan modelleren en tekenen met behulp van 2d en 3d tekenprogramma’s (Sketchup) en je leert deze ontwerpen geschikt te maken voor de laser of CNC frees. Ook gaan we aan de slag met het slicen van volumes zoals je in de foto ziet (Fusion Slicer Software).

Aan het einde van de cursus monteren we de onderdelen, en ga je met bijvoorbeeld een lamp of klein meubel naar huis!

Cursisten dienen te beschikken over een laptop, daarnaast is enige ervaring met teken- of modelleerprogramma’s een pre. De cursus is exclusief materialen.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld