Creatieve handvaardigheid op dinsdagavond

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Deze opleiding is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich willen bij- of nascholen. Ook zeer geschikt voor mensen die zich qua eigen beeldend werk nog niet willen specialiseren, maar zich breder willen oriënteren.

De opleiding duurt 2 jaar, het tweede jaar wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit een theorie-examen, een mondeling praktijkexamen bij je tentoonstelling en een werkboek. Het werkboek wordt gedurende de hele opleiding bijgehouden en fungeert ook als leerreflectieverslag, en na de opleiding als naslagwerk. De opleiding geeft geen lesbevoegdheid, maar bevat pedagogische en didactische onderdelen die je helpen om je eigen ontdekkingen te vertalen naar een les- of begeleidingssituatie. Het volgen van een stage is facultatief en geeft een extra aantekening in je diploma.

Binnen VRIJDAG kun je verschillende opleidingen volgen op het gebied van beeldende kunst. Bekijk onze creatieve opleidingen.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld