Musical 12-13.jpg
Cursus Musical 12-18 jaar op donderdag

Cursus Musical 12-18 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
10 sep 2020 17:20 - 19:20 donderdag Noorderbuitensingel 11 12 120,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat graag wíllen kunnen maar weet je niet hoe? Dan is deze cursus op donderdagavond iets voor jou!

Je maakt kennis met het genre musical. Je leert bekende musicalnummers zingen en stagen. Hoe breng je zo’n nummer op het podium met emoties, spel en beweging? Naast zingen is er veel aandacht voor acteren en dansen.

In deze cursus van 12 weken komen verschillende bekende musicalnummers voorbij. Er wordt niet afgesloten met één musical maar er is wel een mooie presentatie in de laatste les van de cursus onder leiding van Loes Nuijten (zang en spel) en Lianne Karel (dans en spel).

Heb je daarna de smaak te pakken? Dan kun je samen met hen overleggen wat een goede vervolgstap voor jou zou zijn.

Lianne Karel

Theaterdocent

"Paraplu paraplu parasolletje, het leven is geen lolletje"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik geniet ervan als ik mijn liefde en plezier voor theater over zie slaan op de groep waar ik aan lesgeef. Samen iets creëren wat er eerder nog niet was en daarna weer vervlogen is. Dat je samen beleeft en leert en groeit. Want ja, ik groei ook bij zo'n proces. Als docent moet je elke keer weer kijken hoe je het beste uit de leerling kunt halen. Hoe je de juiste woorden en opdrachten kunt vinden om iemand te raken en te bereiken en dat die persoon dan groeit. Dat is zo bijzonder aan theater.

Trots op!

Alles wat ik de afgelopen 14 jaar na mijn afstuderen heb gedaan. Of het nu een les is op speciaal onderwijs, het spelen in een huiskamervoorstelling of studenten voorbereiden op de beroepspraktijk van het vak. Het heeft mij gebracht waar ik ben en daar ben ik trots op. Mijn eigen poppenvoorstelling Eilandzucht waarvan ik alles deed, van het script schrijven tot het maken van de poppen, is wel een hoogtepunt. En daarnaast de afgelopen 7 jaar waarin ik als actrice bij het mooie Rijksmuseum aan een geweldig programma over de Gouden Eeuw heb meegewerkt.

Favorieten

Ik haal mijn inspiratie uit voorstellingen van Hotel Modern en Het Houten Huis. Maar ook beeldende kunst kan me erg raken en inspireren, zoals Yin Xuizhen, Ron Mueck of Do Ho Suh.

Opleiding

  • Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Theaterdocent/maker
  • Poppenopleiding van NVP-Unima door Servaes Nelissen en Pieter Vrijman

Meer

Naast theaterdocent bij VRIJDAG ben ik actrice, workshopleider, doe ik aan poppenspel, ontwerp ik Educatieve Trajecten en leid ik kinderen/jongeren en families rond in musea.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld