Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Platte karakters spelen

21-99 jaar

Flat characters spelen; van de lusteloze lakei tot de rampzalige receptioniste…

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
30 jan. 2024 19:30 - 21:30 Dinsdag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Niels Smit Duyzentkunst 160,- Inschrijven

"Flat characters zijn cliché, nep, te makkelijk." Toch vind je ze overal terug. Een goed gespeelde ‘flat character’ is enorm belangrijk voor een stuk. Het is vaak de publiekslieveling en bovendien heerlijk om te spelen. Als je weet hoe dit aan te pakken, ervaar je veel spelplezier. Maar als je niet weet hoe dit aan te pakken, kun je jezelf er erg ongemakkelijk bij voelen. Zonde, want hoe leuk is het om je na een saaie werkdag helemaal uit te leven op een flat character!

Het is een vak apart, en daarom ga je in deze cursus met de docent op zoek naar de manier om als flat character de spelvloer op te gaan. Veel snelheid, veel spelen en lol staat centraal. En ondertussen komen vragen aan bod als "Is een flat character altijd onrealistisch?" en "Wat is het verschil tussen een karikatuur en een typetje?" en "Is het mogelijk om met een flat character het publiek te ontroeren?"

Nieuwe cursus, nieuwe insteek, ontdek!

Docenten

Docenten: Niels Smit Duyzentkunst

Ontdek nog meer

 • 21-99jr
 • Tip!

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

 • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

 • 13-18jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een theaterweekend!

 • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

 • 16-23jr

Route Oog voor detail

Oog voor detail is gericht op jongeren en jongvolwassenen met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.

 • 21-99jr

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten.

 • 8-12jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 21-99jr

Stemvorming

In de cursus stemvorming maak je in een kleine groep, op een speelse manier kennis met zingen. Ontdek hoe je makkelijker en dus met meer plezier kunt zingen!

 • 18-99jr

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 12-21jr

Muziek Talent (jongeren)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

 • 15-99jr

STUDIO 10: Muziekproductie (basiscursus)

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een échte voorstelling!