Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Derde Bedrijf introductiecursus

Je bent nooit te oud om te spelen! Doe eens gek en schrijf je in voor de Introductiecursus Het Derde Bedrijf. Iedereen boven de 50 is welkom!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
12 sep. 2022 13:00 - 15:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Inschrijven
14 nov. 2022 13:00 - 15:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Inschrijven

Als je de 50 gepasseerd bent, kom je in het derde bedrijf van je leven: een ideale tijd om iets nieuws aan te gaan doen. Als je nieuwsgierig bent en jezelf opnieuw wilt ontdekken door toneel te spelen, dan is dít het moment. Want net als bij de derde helft bij sport, begint hier het feest pas echt!

Tijdens de introductiecursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen. Aan bod komen: samenspel, improvisatie, het gebruik van muziek, fysiek spel, tekst en beweging. En als je wilt kun je deze cursus twee keer na elkaar volgen, om vervolgens te starten met het maken van een voorstelling bij de cursus Derde Bedrijf: Voorstelling maken.

Bij iedere cursus kun je opnieuw instromen, met of zonder ervaring. Doe mee en ontdek of theater jouw passie kan worden!

Docenten

Lianne Karel

Actrice en poppenspeler Lianne Karel houdt er van om samen iets te creëren wat er eerder nog niet was en daarna ook weer vervliegt. Ze laat zich graag verrassen door scènes die haar cursisten verzinnen of hoe ze een opdracht interpreteren.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hiervoor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus het teken van spielerei met theatertekst.

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Theaterschool volwassenen jaar 1

In het eerste jaar van de TSV ligt de focus op het lichaam als instrument: wat kan het, wat doet het, wat vertelt het.

Theaterschool volwassenen jaar 2

In het tweede jaar van de TSV ligt de focus op verschillende manieren om een verhaal te vertellen: door middel van beweging/dans, tekst, improvisatie en theater maken.

Theaterschool volwassenen jaar 4

In jaar 4 van de TSV werk je het hele jaar aan een voorstelling op basis van een tekst of op basis van onderzoek

Kleinkunst en Cabaret

Deze cursus daagt je uit om je eigen materiaal te maken en daarmee op het podium te gaan staan. We gaan op zoek naar jouw unieke theaterpersoonlijkheid.

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

Theatergeschiedenis

In deze cursus maak je kennis met theaterteksten, hun achtergrond en mogelijkheden. We lezen teksten, bekijken opvoeringen en discussiëren over de betekenis.

Muziektheater

Deze lessen Muziektheater zijn een mix van musicalnummers op de vloer brengen (met zang, dans en spel) en kennismaken met het bredere vakgebied: muziektheater.

Derde Bedrijf voorstelling maken

Je bent nooit te oud om te spelen. Doe eens gek en schrijf je in voor het Derde Bedrijf. Samen gaan we aan de slag met het maken van een voorstelling.