Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Derde Bedrijf introductiecursus

50-99 jaar Uitverkocht

Je bent nooit te oud om te spelen! Doe eens gek en schrijf je in voor de Introductiecursus Het Derde Bedrijf. Iedereen boven de 50 is welkom!

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
14 nov. 2022 13:00 - 15:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 8 160,- Uitverkocht

Als je de 50 gepasseerd bent, kom je in het derde bedrijf van je leven: een ideale tijd om iets nieuws aan te gaan doen. Als je nieuwsgierig bent en jezelf opnieuw wilt ontdekken door toneel te spelen, dan is dít het moment. Want net als bij de derde helft bij sport, begint hier het feest pas echt!

Tijdens de introductiecursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen. Aan bod komen: samenspel, improvisatie, het gebruik van muziek, fysiek spel, tekst en beweging. En als je wilt kun je deze cursus twee keer na elkaar volgen, om vervolgens te starten met het maken van een voorstelling bij de cursus Derde Bedrijf: Voorstelling maken.

Bij iedere cursus kun je opnieuw instromen, met of zonder ervaring. Doe mee en ontdek of theater jouw passie kan worden!

Docenten

Lianne Karel

Lianne Karel is theaterdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Lianne? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om deze introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Introduction to theatre

Our introduction course to theatre is the perfect way to figure out if acting interests you.

 • 12-21jr

Route Uitdaging en experiment

In deze route vormen spelplezier en samenspel de basis. Ga samen de vloer op en stort je in de wereld van theater!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch. Zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Aansluitend op hun belevingswereld gaan we samen de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

 • 8-9jr
 • Uitverkocht

Route Verbeelden

Iets verzinnen kunnen we allemaal. Maar wat zou er gebeuren als we die verzinsels gebruiken om theater te maken?

 • 10-12jr

Route Beleven

Leer verhalen vertellen, acteren en krijg inzicht wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte theaterproductie.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 7-12jr

Introductiecursus componeren en produceren

Hoe is het om zelf beats te maken, te componeren en (elektronische) muziek te produceren? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus.

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

 • Wachtlijst

Voorstelling maken

In deze cursus maak je in 8 lessen een voorstelling onder leiding van een theaterdocent en een scenograaf (theatervormgever).

Spelen met script

Een cursus in het teken van spielerei met theatertekst.