Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Draai Driedaagse

21-99 jaar

Dompel je 3 dagen lang onder in de technieken van het draaien op de draaischijf.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
05 jul. 2022 10:00 - 15:30 Donderdag Walstraat 34 1 235,- Inschrijven

Deze workshop bestaat uit drie lessen, namelijk op dinsdag 5 juli, woensdag 6 juli en donderdag 7 juli. Wie zich inschrijft meldt zich meteen voor alle drie de dagen aan.

Workshop

Tijdens de workshop kun jij je onderdompelen in de technieken van het draaien op de draaischijf. Alle basistechnieken van het draaien komen aan bod; het centreren, het openen van de vorm, bodem zetten en de vorm optrekken. Als je dat onder de knie hebt kun je oefenen met bolle en platte vormen. Ook leer je hoe je gebruik kunt maken van mallen, leer je ‘van de mast draaien’ en de giffin grip.

Drogen, afbakken en glazuren

Aan het eind van de workshop ben je in staat om kommen en kopjes te draaien, een pot met een deksel, een vaas met een smalle hals of misschien zelfs een theepot met tuit en oor. Na afloop van de workshop kan jouw gedraaide werk drogen, waarna wij ze afbakken. Op zaterdag 10 september, van 09.30 tot 12.30 uur, kun je jouw werk van een glazuur voorzien.

Zowel beginners als gevorderden kunnen zich aanmelden.

Let op: deze workshop bestaat uit 3 lessen (5, 6 & 7 juli).

Docenten

Susan van Straten

Voor keramist Susan van Straten blijft het altijd fantastisch: iets maken wat er nog niet was. Dat enthousiasme brengt ze graag over in haar lessen, waar altijd een fijne sfeer heerst.