Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

This course is taught in Dutch. There is also an English variant of this course.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep. 2023 19:30 - 22:00 Maandag Walstraat 34 Gegeven door: Martin Kloos 144,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Elektronica is vaak hard en van plastic, maar dat hoeft natuurlijk niet. In deze basiscursus leer je de basis van elektronica en hoe je dat toepast op verschillende soorten geleidende garens en materialen. Leer bijvoorbeeld je eigen knopjes borduren, een knuffellamp maken of voorzie je outfit van een oplichtend accent.

Naast het naaien met de hand en met de naaimachine, leer je solderen van elektronische componenten en hoe je je eigen batterijhouder maakt.

Geschikt voor iedereen!

Of je nou inspiratie haalt uit de wereld van drag queens en kings, de wereld van cosplay óf dat je juist oude technieken in een nieuw licht wilt zien: de cursus is geschikt voor iedereen! Je hoeft geen voorkennis of achtergrond te hebben in elektronica of programmeren, maar als je dat wel hebt is er meer dan genoeg om je uit te dagen.

Basismaterialen zijn inbegrepen, extra materialen zijn aanwezig of te koop. Voor het aansturen van meerkleurige ledverlichting heb je bijvoorbeeld een microcontroller nodig. Hiervoor kun je bij VRIJDAG een BBC Micro-bit GO kit aanschaffen. Het is noodzakelijk dat je daarvoor je eigen laptop meeneemt.

Docenten

Martin Kloos

Martin Kloos is docent E-textiles bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Martin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr
  • Nieuw!

Orkestweekend

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr
  • Nieuw!

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!