Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

E-textiles: The basics

18-99 jaar

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
03 apr. 2023 19:30 - 22:00 Maandag Walstraat 34 6 144,- Inschrijven

This course is taught in Dutch and English.

Elektronica is vaak hard en van plastic, maar dat hoeft natuurlijk niet. In deze basiscursus leer je de basis van elektronica en hoe je dat toepast op verschillende soorten geleidende garens en materialen. Leer bijvoorbeeld je eigen knopjes borduren, een knuffellamp maken of voorzie je outfit van een oplichtend accent.

Naast het naaien met de hand en met de naaimachine, leer je solderen van elektronische componenten en hoe je je eigen batterijhouder maakt.

Geschikt voor iedereen!

Of je nou inspiratie haalt uit de wereld van drag queens en kings, de wereld van cosplay óf dat je juist oude technieken in een nieuw licht wilt zien: de cursus is geschikt voor iedereen! Je hoeft geen voorkennis of achtergrond te hebben in elektronica of programmeren, maar als je dat wel hebt is er meer dan genoeg om je uit te dagen.

Basismaterialen zijn inbegrepen, extra materialen zijn aanwezig of te koop. Voor het aansturen van meerkleurige ledverlichting heb je bijvoorbeeld een microcontroller nodig. Hiervoor kun je bij VRIJDAG een BBC Micro-bit GO kit aanschaffen. Het is noodzakelijk dat je daarvoor je eigen laptop meeneemt.

Docenten

Martin Kloos

Martin Kloos is docent E-textiles bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Martin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 18-99jr
 • Uitverkocht

Kleurrijk keramiek

Maak kennis met de techniek van het vormen en kleuren van keramiek.

 • 18-99jr

Stof tot nadenken: Mix en Match

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

 • Uitverkocht

Keramiek: Draaien op de schijf

Leer draaien op de schijf en ga aan het eind van de cursus met je eigen object naar huis!

 • Uitverkocht

Keramiekatelier: Zelfstandig werken

Het keramiekatelier is bedoeld voor gevorderde cursisten die het prettig vinden om zelfstandig te werken, maar daarbij af en toe wat begeleiding van een docent willen krijgen.

 • Uitverkocht

Textielatelier: Verschillende technieken (11x)

Werken met textiel? Dat kan bij VRIJDAG. In het textielatelier kun je origineel werk maken, zoals ruimtelijke objecten, sieraden, tassen, hoeden en wandversieringen.

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • Geannuleerd

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

 • Uitverkocht

Edelsmeden

Ontdek het geheim van de (edel)smid! In deze cursus edelsmeden leer je stap voor stap sieraden en/of objecten ontwerpen en maken van edelmetaal.

Printen en verven: Dessins op textiel

Hou je van patronen en dessins? Vind je het leuk om te spelen met vormen, lijnen, vlakken, kleuren, ritme en herhaling? Doe dan mee aan deze cursus!

 • Wachtlijst

Tekenen: Portret met een verhaal

Wil je leren portret tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Er wordt gebruik gemaakt fotografie en levende modellen.

 • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 1)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.

 • Uitverkocht

Creatieve handvaardigheid (jaar 2)

De opleiding Creatieve Handvaardigheid (CHV) is voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger beeldend willen werken met groepen, of zich na of bij willen scholen.