Edelsmeden - vrijdagochtend (tweewekelijks)

Edelsmeden (tweewekelijks)

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
05 mrt 2021 09:30 - 12:00 vrijdag Walstraat 34 8 210,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Wil jij eigen ketting of ring maken? In deze cursus edelsmeden op vrijdagochtend leer je stapsgewijs sieraden en andere voorwerpen te maken. Edelsmeden is een bijzonder vak van ontwerpen, vormgeven, zagen, vijlen, solderen en polijsten. Decoratietechnieken als emailleren, etsen, ciseleren en stenen zetten passeren de revue.

Als beginner leer je ontwerpen en leer je de basistechnieken van het werken met onedel metaal. Na ongeveer zes weken kun je met zilver gaan werken. Ben je gevorderd, dan kun je direct met je eigen ontwerpen aan de slag. Er wordt gewerkt in een werkplaats waar beginners en gevorderden naast elkaar werken, en elkaar daarbij inspireren. Je wordt hierbij persoonlijk en op je eigen niveau begeleid.

Het lokaal heeft alle benodigde professionele apparatuur. Onedel basismateriaal is bij de prijs inbegrepen. Zilver en aanvullend materiaal wordt per gram afgerekend.

Liever op een ander moment? Kies hier je cursus.

Corona-maatregelen

Vanwege de maatregelen die we momenteel treffen om 1,5 meter afstand te kunnen houden, is het niet mogelijk om het reguliere aantal cursisten in het lokaal toe te laten. Wij bieden nu daarom kortere cursussen voor een kleine groep cursisten. Dit betekent wel dat wij genoodzaakt zijn de prijzen tijdelijk te verhogen, wat het verschil in cursusprijs verklaart.

Franzis-Paula Maas

Docent Edelsmeden

"Breng je ideeën tot leven!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Graag wil ik mijn kennis doorgeven en de cursisten enthousiast maken voor mijn mooie vak. Samen nieuwe ideeën en mogelijkheden ontdekken en de ander op weg helpen zijn of haar eigen fantasie vorm te geven.

Trots op!

Ik ben trots op mijn eigen bedrijf, dat ik in loop der jaren heb opgebouwd. Trots op dat ik steeds weer nieuwe wegen insla in mijn ontwerpen en nieuwsgierig blijf naar al die mogelijkheden in mijn vak. Ook op de jaren die ik als jonge vrouw in Koeweit gewerkt heb ben ik trots. Onder redelijk moeilijke omstandigheden heb ik er mooi werk geleverd en veel belangrijke ervaringen voor de rest van mijn leven opgedaan. En nu ben ik trots dat ik al deze ervaringen mag meenemen naar de edelsmid cursus bij VRIJDAG.

Favorieten

Mijn leraren Max Frölich, Franz Bette en Giampaolo Babetto hebben ieder een eigen indruk op mij gemaakt. Alle drie lieten mij zien hoe belangrijk het is om je weg te volgen, je persoonlijke keuzes te maken. Ik ben vooral onder de indruk van kunstenaars die onder moeilijke omstandigheden een eigenzinnige richting hebben gekozen, zoals de schilderes Paula Modersohn-Becker of textielkunstenares Gunta Stölzl.

Opleiding

  • Opgeleid als edelsmid bij een goudsmid in Bochum (Duitsland)
  • HBO-Diploma productdesign in Düsseldorf (Duitsland)

Meer

Als ontspanning van het atelierwerk ga ik graag naar mijn groentetuin. Ik beoefen Yoga, speel blokfluit en begeleid vluchtelingen.

https://www.franzispaulamaas.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld