Ervaar muzikaal Afrika

Ervaar muzikaal Afrika

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
17 sep 2021 16:00 - 17:00 vrijdag Sint Jansstraat 7 8 50,00 50,00 65,00

In deze nieuwe cursus maak je kennis met de warme en vrolijke Afrikaanse muzikale cultuur. Samen zingen, dansen en muziek maken zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Docent Issiaga Soumah neemt je mee naar zijn geboorteland Guinee-Conakry, waar de djembé zijn roots vindt.

Daag jezelf uit in het zingen van Afrikaanse talen en dans lekker mee op de aanstekelijke ritmes. Leer waar de West-Afrikaanse danspassen voor staan en speel samen op de djembé verschillende traditionele ritmes uit Guinee. 

Iedereen is welkom. Neem je oma mee of je kleine nichtje, kom dansen met je beste vriend of vriendin, haal je partner over of kom gewoon alleen en leer nieuwe mensen kennen. Een les van Issiaga is altijd een feest!

Issiaga Soumah

Docent Afrikaanse dans, zang en djembé

"Samen leven en delen en zorgen voor elkaar"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste bij het lesgeven vind ik de energie, het plezier, de saamhorigheid en het onderlinge respect voor elkaar. Wanneer men durft te doen en laat zien vertrouwen in zichzelf te hebben(krijgen).

Trots op!

Ik ben trots op wat ik -tot nu toe- bereikt heb ik mijn leven... De muziek en onze tradities hebben me van jongs af aan getrokken. Als ik muziek hoorde ging ik er op af, al moest ik er kilometers voor lopen. De muziek en mijn drang als artiest iets groots te willen bereiken, heeft me doen vertrekken uit mijn geboortedorp en het heeft, met hoogte en dieptepunten, mijn leven invulling gegeven. Mijn ‘drive’ is altijd heel sterk geweest en ik ben vastberaden dat deze droom te verwezenlijken. Het is wie ik ben.

Graag zou ik met veel mensen mijn passie voor dans en muziek delen en aan mijn kennis over mijn land en cultuur overdragen. Ik wil graag mijzelf en mijn kwaliteiten als danser, muzikant en entertainer aanbieden aan een breed publiek. Ik zie het als mijn missie, kinderen, jongeren en volwassenen in beweging te brengen en te kunnen verrijken met de dans en muziek uit mijn cultuur.

Favorieten

Fela Kuti, als persoon wou hij de wereld samenbrengen middels zijn muziek. Houden van jezelf, van muziek maken voor jezelf en voor anderen, uit het hart. Leven in vrijheid.

Mamady Keita bracht de wereld in aanraking met de West-Afrikaanse percussie en dansmuziek. Hij is voor mij de koning van de percussie en ik waardeer hem voor het eren van de cultuur van mijn land, Guinee. Als persoon is hij een vredig man, hij brengt mensen samen zonder onderscheid te maken.

Opleiding

l'Oiseau Blanc, professionele dans en percussiegroep in Guinee

Meer

Met veel plezier interactieve optredens en workshops verzorgen in Afrikaanse dans, djembé en zang. Zowel op scholen en kinderdagverblijven, voor teams en organisaties, maar ook in buurtcentra of bijvoorbeeld de dierentuin. Daarnaast ben ik vader van twee zoons, Moussa en Ismael. Ik ben getrouwd en woon met mijn gezin in Groningen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld