Figuratief-schilderen.Erica-Scheper 1.jpg
figuratief schilderen

Figuratief schilderen

UITVERKOCHT
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 mei 2019 19:30 - 22:00 maandag Walstraat 34 5 113,00

In deze schildercursus kun je met verschillende materialen werken, zowel acryl- als olieverf is voorhanden. Olieverf is prachtig en lekker smeuïg. Het blijft lang vloeibaar, dus je kunt er de hele les mee doorwerken. Acrylverf droogt juist heel vlot, waardoor je snel meerdere lagen over elkaar heen kunt zetten.

Wie voor het eerst schildert, kan in deze schildercursus veel basiskennis opdoen aan de hand van verschillende opdrachten. Zo schilder je bijvoorbeeld een stilleven naar waarneming, maar er kan ook aan de hand van foto's worden gewerkt. Portretschilderen en landschappen komen eveneens aan de orde in de schildercursus, al naar gelang je eigen interesse.

Wanneer je al schilderervaring hebt, kun je uiteraard naar opdracht werken, maar schilderen vanuit je eigen ideeën wordt zeker gestimuleerd. Je krijgt tijdens de schildercursus veel individuele begeleiding en bovendien is er volop ruimte voor specifieke vragen en wensen. Hoe creëer je diepte, hoe laat je iets er driedimensionaal uitzien op het platte vlak? Wanneer is een compositie in evenwicht? Er zijn verschillende manieren om een schilderij op te bouwen en die komen zo veel mogelijk aan bod. Daarvoor geldt dat de ene manier niet beter is dan de andere; het is uitvinden wat jouzelf het beste ligt!

Erica Scheper

Docent Schilderen

"Een schilderij is af als je tevreden bent."

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik leuk vind aan lesgeven bij VRIJDAG is het brede aanbod binnen de organisatie. Er zijn weinig plekken met zoveel verschillende uitingen van creativiteit bij elkaar. Als docent ben ik tevreden wanneer de cursisten plezier hebben in het schilderen. Het is leuk om te zien dat cursisten vooruitgang boeken en blij worden van het schilderen. Plezier en prestatie beïnvloeden elkaar. Door schilderen leer je beter kijken en waarnemen. Zowel naar beeldende kunst als naar zaken uit het dagelijks leven.

Trots op!

Ik ben er trots op dat een aantal van mijn cursisten na afloop van mijn cursus aan een kunstopleiding is begonnen. Wat ik ook leuk vind is wanneer cursisten zich meer in beeldende kunst gaan verdiepen en dat mijn lessen soms een drempel wegnemen thuis te gaan schilderen.

Favorieten

Twee favorieten. Michaël Borremans, zijn werk vind ik fantastisch van sfeer. Hij weet van eenvoudige dingen, bijvoorbeeld een paar schoenen of een eend, hele mooie schilderijen te maken. En Jan Mankes. Zijn werk is zo mooi geschilderd dat het ontroert.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ), richting ‘Autonome Beeldende Kunst’. 

Meer

Ik ben fulltime beeldend kunstenaar en heb een atelier aan huis. Ik werk samen met een aantal vaste galeries, die exposities organiseren en mijn werk meenemen naar beurzen.

https://www.ericascheper.nl/

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld