Fotobewerking in Lightroom

Fotobewerking in lightroom

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
18 nov 2021 19:30 - 22:00 donderdag Walstraat 34 4 90,00

Steeds meer mensen gebruiken Adobe Lightroom voor de archivering en bewerking van hun foto’s. Deze cursus geeft inzicht in de vele mogelijkheden van dit programma. Je leert hoe je de foto’s moet importeren, bewerken en retoucheren, en hoe je effecten kunt toepassen. Eventueel kun je foto’s daarna nog verder bewerken in Photoshop (Elements).

Er zijn laptops aanwezig, maar je kunt ook je eigen laptop (met Lightroom) meenemen en gebruiken.

Als je de basiskennis van het fotograferen beheerst en je wil je verdiepen in fotobewerking of je skills uitbreiden, dan is dit een heel geschikte cursus.

Cees van Alten

Docent Fotografie

"Fotograferen is niet zo moeilijk, je moet leren kijken."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven vind ik dat het een combinatie is van leren en de sociale functie. Mensen zijn niet alleen met de les bezig maar juist ook met elkaar en dat vind ik fantastisch. Je komt binnen de organisatie zoveel verschillende disciplines tegen, kunt verbindingen leggen en daar leer je weer van. Ik doe het voor de sfeer. Bij mijn lessen wil ik bereiken dat mensen tevreden zijn voor alle aspecten die ik net heb genoemd. Als iemand wel wat geleerd heeft tijdens een les, maar niet echt in de groep heeft gezeten, dan is het een tegenvaller voor me. Maar dat gebeurd niet vaak, meestal zijn mijn lessen heel gezellig.

Trots op!

Ik ben trots op elk project dat slaagt. Ik fotografeer grotere projecten in opdracht van verschillende gemeenten en bijvoorbeeld de Provincie Drenthe. Als ik projecten aflever en mensen zijn blij met het resultaat, dan ben ik blij. Ik fotografeer veel sociale projecten, bijvoorbeeld in achterstandsgebieden als Delfzijl en Emmen. Ik werk vaak aan verschillende soorten projecten die wel allemaal een sociale achtergrond hebben. Door mijn werk kom ik op de meest vreemde en uiteenlopende plekken.

Favorieten

Ik stam uit de stroming van sociale fotografie van de jaren 60. Ik zit nog een beetje in die trant, ik vind mensen belangrijk, de manier waarop ze met elkaar leven en omgaan. Als documentaire fotograaf zet ik een tijdsbeeld neer zoals schilders dat vroeger deden. Je had immers niet geweten hoe de haven van Amsterdam er in de 17 eeuw uit zag als er geen schilders waren gewees die dat vast hadden gelegd.

Opleiding

Fotovakschool Apeldoorn, Sociale academie Amsterdam en Groningen.

Meer

Ik ben zelfstandig fotograaf en geef daarnaast gastlessen op het ROC in Drachten aan hele jonge mensen. Daar is het een hele andere manier van lesgeven dan bij VRIJDAG. Ik ben niet echt een grote lesgever, ik heb de kennis natuurlijk wel maar denk dat mijn enthousiasme meer doet dan alleen het overbrengen van technieken. Ik kan enthousiast vertellen over fotografie, blijkbaar komt dat goed over.

https://www.ceesvanalten.com/

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld