Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 sep. 2023 19:30 - 22:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Pol Taverne 186,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst
16 nov. 2023 19:30 - 22:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Pol Taverne 186,- Inschrijven

In deze cursus gaan we het experiment aan met jouw camera; analoog, digitaal of mobiel. Werkelijkheid en illusie/suggestie gaan met elkaar aan de haal. We zoeken niet naar de perfecte technische foto of een precieze weergave van de werkelijkheid, maar gebruiken de camera als instrument voor jouw creatieve expressie, eigen beeldtaal, verhaal én hoe je daar gaat komen.

Je leert over technische zaken als diafragma, belichtingsdriehoek en compositie vanuit een artistiek onderzoekend perspectief. Enige voorkennis is gewenst, maar kan gecompenseerd worden door leergierigheid.

Lessen

In de lessen gaan we aan de slag met drie onderwerpen: stilleven, straatfotografie en zelfportret. Iedere les bestaat uit een theoretische en inhoudelijke introductie met inspirerende voorbeelden van bekende fotografen. Vervolgens ga je zelf aan de slag en werk je naar een serie foto’s per onderwerp.

 • Stilleven: experiment met licht, ordening en diafragma
 • Straatfotografie: experiment met beweging, reflectie en standpunt
 • Zelfportret: experiment met dubbelopnames, scherpte en onscherpte

Over Pol

Pol Taverne is afgestudeerd aan Academie Minerva op Grafiek en Fotografie. Haar werk beweegt zich in de grensruimte tussen beide disciplines. Foto’s maken is een kunst en het afdrukken is daar een wezenlijk onderdeel van. Bij VRIJDAG geeft Pol ook cursussen Blauwdrukken/Cyanotypie en Fotografisch etsen, waarbij je kunt experimenteren met alternatieve manieren van afdrukken.

Docenten

Pol Taverne

Grafiek

Pol Taverne is grafiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Pol? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 10-15jr
 • Nieuw!

Orkestweekend

 • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

 • 18-99jr
 • Nieuw!

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

 • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

 • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

 • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

 • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

 • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.